HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σχέσεις: Εσύ ξέρεις τι είναι το «Love Bombing»;

Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι περίπλοκες και εξαιρούνται από πολλά διαφορετικά πράγματα και συνθήκες. Φυσιολογικό μεν, όταν ερωτεύεστε να ενθουσιάζεσθε και η καρδιά σου να χτυπάει δυνατό, αλλά μήπως δεν είναι και τόσο φυσιολογικό να σε πλημμυρίζει κάποιος με στοργή και υπερβολικο θαυμασμό στα αρχικά τουλάχιστον στάδια της γνωριμίας σας; 

Αυτό λοιπόν έχει ονομασία. Το Love Bombing στις σχέσεις ειναι μια μορφή συναισθηματικής χειραγώγησης που χρησιμοποιείται από κάποιον για να αποκτήσει εξουσία πάνω σε ένα άτομο πλημμυρίζοντας το με κάτι που φαίνεται να μοιάζει με τόνους στοργής και προσοχής. Αφορά λοιπόν επίσης τον έλεγχο στις σχέσεις, τη δημιουργία εξάρτησης και εξιδανίκευσης που μπορεί να ειναι ή σου προσφέρει ο άλλος. 

Ποια είναι τα σημάδια του Love Bombing στις σχέσεις;

1. Σου κάνει συνέχεια κομπλιμέντα. 

2. Σε βομβαρδίζει με δώρα και λουλούδια χωρίς λόγο. 

3.Σε πλημμυρίζει με υπερβολικές πράξεις αγάπης και μεγάλες υποσχέσεις. 

4. Λέει ακριβώς αυτό που θέλεις να ακούσεις, κάτι που είναι παράξενο. 

5. Πιέζει για δέσμευση σε σχέση από πολύ νωρίς και γίνεται χειριστικός στην ζωή σου. 

Μόλις αναγνωρίσεις το love bombing στις σχέσεις σου, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις να φύγεις ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις να δεις γιατί συμβαίνει. Ξέρουμε ότι ίσως νιώσεις την ανάγκη να τον βοηθήσεις να αλλάξει. Μπορεί να είναι μια τακτική, ένας τρόπος κάλυψης ανασφάλεια ή  κεραυνοβόλος έρωτας που ξεπερνά τα όρια. Εσύ θα το καταλάβεις και θα πάρεις τις αποφάσεις σου. 

 

Νεότερα Άρθρα

Έρευνα αποκαλύπτει την πιο επικίνδυνη στάση του σεξ!

HerNewskl

Σεξ: Τι φταίει και δεν έχουμε διάθεση

Her News b

Σεξ: Αυτά είναι τα 3+1 είδη οργασμού στις γυναίκες

Her News