HerNews.gr
Ελλάδα

Πατρινό καρναβάλι: Δεν θα γίνουν παρελάσεις ούτε φέτος

Χωρίς παρελάσεις και το Πατρινό Καρναβάλι του 2022 όπως αποφάσισε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με το Επιμελητήριο της Πάτρας, μόνο τον πρώτο χρόνο αναβολής των εκδηλώσεων υπήρξε απώλεια εσόδων της τάξης των 30 εκατ. ευρώ.

Πριν λίγες μέρες ο κ. Πελετίδης είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, ενώ τις τελευταίες ημέρες, τόσο οι δείκτες της πανδημίας όσο και οι αναλύσεις στα λύματα της πόλης έδειξαν πως δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις με μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων.

Το ποιες ακριβώς εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, θα αποσαφηνιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πάτρας.

«Η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το Καρναβάλι όπως το θέλαμε. Οι εκδηλώσεις θα είναι πάλι διαφορετικές. Δεν θα γίνουν δηλαδή οι παρελάσεις», είπε ο κ. Πελετίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Με την επιστολή μας μας απάντησαν από την κυβέρνηση όχι με απόλυτο τρόπο, αλλά ουσιαστικά μας έδωσαν την κατεύθυνση» και εκτίμησε «η ζυγαριά γέρνει στο ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις».

Απόψε ανάβει ο καρναβαλικός διάκοσμος.

Ο κ. Πελετίδης ανέφερε ακόμα για το Πατρινό καρναβάλι πως τη Δευτέρα θα σταλεί στην κυβέρνηση ένας πλήρης κατάλογος με εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί ώστε να λάβουν απαντήσεις για το αν μπορεί ο Δήμος να τις υλοποιήσει. Ως παράδειγμα έφερε τον Χορό του Δημάρχου. 

Νεότερα Άρθρα

Αποτροπιασμός: Ο δολοφόνος απαίτησε από τη μητέρα της Καρολάιν να πληρώσει το φέρετρο

Her News

Βαρβάκειος: Τι κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία γυναίκας

HerNews ka

Ντόρα Μπακογιάννη κατά Θάνου Τζήμερου: «Ντροπή σας, δεν έχω διαβάσει πιο βλακώδη δήλωση»

Her News b