HerNews.gr
Γνώμες

Αγίου Βαλεντίνου: Μη μου λέτε ποια ημέρα να ερωτευτώ περισσότερο

agiosvalentinos

Πως δεν έχουμε βάλει αυτόματη ενεργοποίηση του ξυπνητηριού μας υπό τους ήχους του ‘’σε έχω ερωτευτεί’’ κάθε 14 Φλεβάρη, απορώ πραγματικά. Είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η μέρα που όλα είναι λίγο πιο ροζ, πιο κόκκινα, πιο ερωτιάρικα.

Τα μαγαζιά δίνουν την προσφορά 1+1 σαν να είναι καραμέλες, τα ανθοπωλεία ντύνονται στα κόκκινα τριαντάφυλλα μέσα-έξω και στην πόλη αντηχεί σχεδόν όλη την ημέρα το ‘’σήμερα γιορτάζει όλη η γη’’ σαν να παίζουμε ακόμη στην ταινία με πρωταγωνίστρια την Μακρυπούλια, ‘’Μόλις Χώρισα’’. Ω ναι, είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Γράφει η Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου

molisxwrisa

Και ο έρωτας γιορτάζει την ύπαρξή του σε αυτή την πλάση. Μαζί και εμείς, είτε είμαστε ερωτευμένοι, είτε όχι. Γιατί δεν ξέρω αν το έχετε εισπράξει και εσείς, αλλά..είτε υπάρχει κάποιος/α στη ζωή μας είτε όχι, στις 14 Φλεβάρη πρέπει να το σκεφτούμε και να χαρούμε, να λυπηθούμε αντίστοιχα, να στείλουμε μηνύματα, να μιλήσουμε ανοιχτά σε αυτόν/η που θέλουμε και ούτω καθεξής, να πράξουμε δηλαδή με γνώμονα τον έρωτα, ολόκληρη την ημέρα. Και σκέφτομαι..,

Οκ! Είναι υπέροχο που μια φορά τον χρόνο γιορτάζουμε αυτό το σκίρτημα που έχουμε όλοι έστω μια φορά βιώσει στη ζωή μας, όμως γιατί τόση πρεμούρα να το κάνουμε τιτανοτεράστιο;

Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε μέρα, ή όποτε βρε παιδί μου το επιλέξουμε εμείς, μπορούμε να εκφράσουμε και να γιορτάσουμε τον Βαλεντίνο που υπάρχει στη ζωή μας, τον Βαλεντίνο που θέλουμε να υπάρχει, τον Βαλεντίνο που υπήρξε και επιθυμούμε να τον τιμήσουμε, χωρίς να περιμένουμε τις αγοραπωλησίες στις 14 Φλεβάρη, τα bakery με το ζεστό κεκάκι σε σχήμα καρδιάς ή τον καφέ με το σχήμα καρδιάς στο αφρόγαλο του καπουτσίνο μας.

Λατρεύω τις καθημερινές ή τις απρόσμενες εκπλήξεις από τον έρωτα για τον έρωτα, τα ζευγάρια που ακόμη και αν είναι 3 Μαρτίου, σταματούν στο πεζοδρόμιο και δίνουν ένα φιλί, την κοπέλα που παίρνει λουλούδια στο ταίρι της, το αγόρι που μαγειρεύει κάτι για το ταίρι του μια τυχαία Παρασκευή ή Δευτέρα.

agiosvalentinos

Ένεκα του ρομαντισμού μου, δεν θα σας κρύψω ότι ναι, ένα κομμάτι μου χαίρεται ακόμη και στις 14 Φλεβάρη, ανεξαρτήτως του δικού μου προσωπικού status (που μεταξύ μας, πολύ έχω χαρεί που δεν μας νοιάζει πια να το ανανεώσουμε στο Fb σαν αλλοτινοί έφηβοι μιας εποχής που πρωτοβγήκε η εν λόγω πλατφόρμα) που υπάρχει ο εορτασμός των ερωτευμένων.

Παρόλα αυτά θα ήμουν υπέρμετρα χαρούμενη αν όλα τα μαγαζιά, όλα τα 1+1 και όλες οι καρδούλες του κόσμου που στολίζουν τους δρόμους υπήρχαν και μια τυχαία μέρα του Αυγούστου. Άσε που θα μας ξάφνιαζαν και θα το νιώθαμε ακόμη πιο όμορφα. Αυτά, κατά τ’ άλλα στο ραδιόφωνο σήμερα έπαιξε πράγματι Ρουβάς, ταλανίστηκα για 15 δευτερόλεπτα, αλλά το άκουσα μιας και ταίριαζε με τον συννεφιασμένο καιρό και τον άδειο Κηφισό.

Καλή σας ημέρα, όλη μέρα!

Νεότερα Άρθρα

Σου μιλάω για ανθρωπιά

Her News

Αγαπημένοι, δεν είμαστε πια και τόσο αγαπημένοι

Her News

Εσύ με ποιον τρόπο αγαπάς;

Her News b