HerNews.gr
Διασκέδαση

Ένας οργισμένος άντρας εκδικείται: Ο Jason Statham επιστρέφει αποζητώντας εκδίκηση – Trailer

jason statham

Όταν ακούγεται το όνομα Jason Statham σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ξέρεις ότι η ταινία δεν θα σε αφήσει να κουνηθείς απ’ την καρέκλα σου. Φέτος, ένας οργισμένος άντρας που εκδικείται, έρχεται στις οθόνες για να μας καθηλώσει.

Λακωνικός και περιεκτικός όπως πάντα, ο Jason Statham πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία ‘Ενας οργισμένος άντρας εκδικείται (Wrath of Man) που παίζεται τώρα στους κινηματογράφους.

Η ιστορία ακολουθεί τον X, έναν ψυχρό και μυστηριώδη χαρακτήρα που εργάζεται σε μια εταιρεία φορτηγών μεταφοράς χρημάτων και είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες κάθε εβδομάδα.

jason

Η ταινία βασίζεται στο γαλλικό θρίλερ δράσης «Le convoyeur» / «Η Χρηματαποστολή» (2004). Από τις πρώτες σκηνές της, βλέπουμε το λιγομίλητο χαρακτήρα X να κάνει αίτηση για δουλειά στη Fortico Securities στον απόηχο μιας ληστείας με τεθωρακισμένο αυτοκίνητο που είχε πολλά θύματα.

Αυτό που δεν γνωρίζουν τα αφεντικά του είναι πως ο X δεν ψάχνει απλώς να βρει δουλειά και χρήματα – στην πραγματικότητα είναι ένας αμετανόητος εγκληματίας του οποίου αποστολή είναι να βρει εκείνους που ευθύνονται για το φόνο του παιδιού του, αποφασισμένος να τους τιμωρήσει για αυτή τους την πράξη. Στην πορεία της ταινίας, διάφορα μυστικά έρχονται στο φως, οδηγώντας σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση με τον Η να βρίσκεται αντιμέτωπος με τους εχθρούς του.

Τι κρύβεται πίσω από τη φαινομενικά ‘’ανώδυνη’’ αυτή ιστορία; Ένας άντρας που αποζητά εκδίκηση για τον θάνατο του γιου του. Έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες δυνάμεις που δεν τα βάζεις μαζί τους γιατί το τέλος δεν είναι αίσιο. Όμως ο Jason Statham θέλει να δικαιωθεί, να πάρει απαντήσεις και οι ιθύνοντες να πάρουν αυτό που τους αξίζει.

Είναι ένας μυστηριώδης χαρακτήρας, του οποίου η συμπεριφορά ξετυλίγεται καρέ – καρέ μέσα στην ταινία. Σε κάθε του ρόλο άλλωστε, ο Statham αφήνει τεχνηέντως τον χαρακτήρα που υποδύεται να φανερώνει πτυχές του όσο περνάει η ώρα και να μη δείχνει εξαρχής όλο το εύρος της προσωπικότητάς του.

Η γνωριμία του σκηνοθέτη της ταινίας Γκάι Ρίτσι με τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ μετράει αρκετά χρόνια με μερικές διάσημες κοινές συνεργασίες, όπως στις ταινίες «Δύο Καπνισμένες Κάνες» (1998) και «Η Αρπαχτή» (2000).

jason statham

Αυτές οι ταινίες καθιέρωσαν το Ρίτσι ως έναν εφευρετικό δημιουργό με τη δική του ξεχωριστή ματιά και τον Στέιθαμ ως έναν χαρισματικό πρωταγωνιστή που ξεχώριζε με την παρουσία του στις ταινίες. Οι απασχολήσεις τους σε άλλες ταινίες μετά τη συνεργασία τους στο «Revolver» (2005) τους έκαναν να χαθούν για ένα διάστημα. Η ταινία «Ένας Οργισμένος Άντρας Εκδικείται», ένα project θεματικά σκοτεινότερο από τις προηγούμενες συνεργασίες τους, είναι η ταινία που συναντιούνται και συνεργάζονται ξανά.

Από τα πρώτα βήματα δημιουργίας της ταινίας, ο Ρίτσι συνειδητοποίησε πως μόνο ένας ηθοποιός μπορεί να υποδυθεί τον Η και αυτός είναι ο Τζέισον Στέιθαμ.

Ο ίδιος σχολιάζει: «Ανέκαθεν μου άρεσε ο Στέιθαμ ως ηθοποιός – για την ακρίβεια, ήμουν ο πρώτος που χρησιμοποίησα τον Στέιθαμ ως ηθοποιό και μάλιστα στην πρώτη μου ταινία, το «Δύο

Καπνισμένες Κάνες». Πάντα πίστευα πως έπρεπε να γίνει μεγάλο όνομα και ειλικρινά χαίρομαι που το κατάφερε. Έχει τα δικά του σχέδια, όπως έχω τα δικά μου. Ένιωσα ότι έπρεπε να συνεργαστούμε ξανά και έτσι σκέφτηκα πως αυτή η ιστορία είναι ιδανική για να το πετύχουμε αυτό. Αυτή η ταινία δεν είναι καθόλου αστεία, αντιθέτως είναι σοβαρή, γεμάτη ένταση και νεύρο. Η ιστορία αυτή έχει ως θέματά της την εκδίκηση, την οικογένεια, αλλά και τις αμαρτίες του πατέρα που περνούν στο γιο του», σχολιάζει ο Ρίτσι.

Η ταινία παίζεται τώρα στους κινηματογράφους από την Odeon. Δείτε το τρέιλερ:

Νεότερα Άρθρα

Harry Styles: Είναι ο ξένος καλλιτέχνης που κυριάρχησε στην Ελλάδα το 2022!

HerNews ka

Michael Jackson: Η πρώτη του στούντιο ηχογράφηση θα κυκλοφορήσει ψηφιακά

HerNews ka

Καίτη Γαρμπή: Backstage φωτογραφίες από το νέο της video clip

HerNews ka