HerNews.gr
Σχέσεις

Κανόνας Μη Επαφής: Ο No1 τρόπος για να τον ξεπεράσεις

contact

Οι ειδικοί γνωριμιών και σχέσεων συχνά μιλούν για τον no contact rule (κανόνας μη επαφής), ένα βάναυσο αλλά αποτελεσματικό βήμα στη διαδικασία του χωρισμού.

Όταν γίνει σωστά, αυτός ο κανόνας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον πρώην σας και να ξαναβρείτε την ευτυχία. Πώς λειτουργεί όμως;

Τι σημαίνει ο κανόνας της μη επαφής;

Ο κανόνας της μη επαφής είναι ένα συχνά επίφοβο αλλά αποτελεσματικό βήμα που κάνουν πολλοί άνθρωποι αφού χωρίσουν με κάποιον. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο κανόνας σημαίνει ότι δεν έχετε καμία επαφή με τον πρώην σας. Διαγράφετε τον αριθμό τους, τους αφαιρείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απλώς τους αφαιρείτε από τη ζωή σας. Η σκέψη πίσω από τον κανόνα είναι ότι είναι πιο εύκολο να προχωρήσετε όταν δεν μπείτε στον πειρασμό να επικοινωνήσετε μαζί τους καθόλου.

Ο πραγματικός λόγος ύπαρξης του κανόνα

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειώσετε σχετικά με τον κανόνα της μη επαφής είναι ότι δεν πρόκειται για την επιστροφή του πρώην σας. Δεν είναι κόλπο να κάνεις τον πρώην σου να σου λείπει και να πιστεύεις ότι προχώρησες για να τον προσελκύσεις πίσω. Ο τελικός στόχος είναι να προχωρήσετε από αυτά και να εστιάσετε στον εαυτό σας. Μην περιμένετε να επιστρέψουν όταν τους αφαιρέσετε από τη ζωή σας.

talking

Delete & Mute

Στον σημερινό κόσμο, ο κανόνας της μη επαφής σημαίνει τη διαγραφή του πρώην σας από τις επαφές σας στο κινητό. Ακόμα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καταργήστε την παρακολούθηση τους, αποκλείστε τους, κάντε σίγαση και κάντε ό,τι άλλο χρειαστείτε, ώστε να μην τα βλέπετε στη ροή σας. Ακόμα κι αν δεν αλληλεπιδράτε μαζί τους, το να παραμένετε φίλοι μαζί τους στο διαδίκτυο καθιστά πιο δύσκολο να προχωρήσετε. Είναι λιγότερο πιθανό να εστιάσετε στον εαυτό σας αν καταδιώκετε τον πρώην σας.

bar

Και από την πραγματική καθημερινότητα..

Φυσικά, πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τον πρώην σας και από την καθημερινότητά σας. Εν ολίγοις, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον βλέπεις.  Αν συχνάζετε στα ίδια μέρη, προσπαθήστε να πηγαίνετε σε στιγμές που ξέρετε ότι δεν θα είναι εκεί ή αλλάξτε στέκια. Μπορεί ακόμη και να σκεφτείτε ενέργειες όπως η αλλαγή γυμναστηρίου ή σούπερ μάρκετ, αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να συναντήσετε τον πρώην σας.

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: 3 λόγοι που το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να “βλάψει” την σχέση σας

HerNews ka

Μήπως σκέφτεται να σε απατήσει;

Her News

Μήπως είσαι ο… τελειομανής στη σχέση;

Her News