HerNews.gr
Καριέρα

Καριέρα: Έρευνα του Harvard μας δείχνει πως σαμποτάρουμε τα επαγγελματικά μας

work

Η καριέρα και η επαγγελματική σου ζωή, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι σου. Ενώ προσπαθείς όμως πολύ, καθημερινά, βλέπεις ότι σε κάποια ζητήματα αποτυγχάνεις. Ήξερες ότι υπάρχουν κάποιες συνήθειες που σε σαμποτάρουν; Και όμως.. έρευνα του πανεπιστημίου Harvard μας λέει τι κάνουμε τόσο καιρό λάθος.

Σύμφωνα με το Harvard, οι 5 παρακάτω καθημερινές συνήθειες σαμποτάρουν την ίδια μας την επαγγελματική επιτυχία δίχως να το αντιλαμβανόμαστε:

Δεν εκτιμάς σωστά όλα τα skills σου

Όλοι γνωρίζουμε καλά τα δυνατά μας σημεία και κοιτάμε πάντα να πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα τα ήδη υπάρχοντα, κουκουλώνοντας αδυναμίες, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες.Άρπαξε την πρόκληση και πρόσθεσε νέα αποκτήματα στο οπλοστάσιό σου.

work

Δεν εκτιμάς ούτε την ομάδα 

Η εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου αλλά και η λατρεία της διάκρισης σε αποξενώνουν από το ομαδικό πνεύμα. Το ομαδικό πνεύμα πέρα από το να κάνει πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική την καθημερινότητα, θα σου χαρίσει γνώσεις και θα σου λύσει τα χέρια όταν η δουλειά θα μοιραστεί και το φορτίο που σε βαραίνει θα μοιάσει με πούπουλο.

Φοβάσαι το άγνωστο

Ο χρόνος τρέχει, η κοινωνία προχωράει και εσύ δεν έχεις παρά να προσαρμοστείς στις υπάρχουσες ανάγκες θέτοντας νέα challenges, τα οποία θα σε οδηγήσουν στην ανακάλυψη νέων τόπων, όπου θα κοιτάξεις κατάματα την πραγματικότητα κι ας είναι πολύ φρέσκια για σένα.

work

Βαριέσαι.. πολύ

Βαριέσαι εύκολα και αυτό αποτελεί φυσιολογικό στοιχείο μιας φλατ ρουτίνας με επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Το λάθος σε αυτήν την περίπτωση έγκειται στο γεγονός ότι επιτρέπεις στη βαρεμάρα και τη στασιμότητα να πάρουν μακριά το κίνητρό σου.

Δεν δέχεσαι άλλες λύσεις

Η προσήλωσή σου και η πιστή ακολούθηση των τρόπων που σε έχουν βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση σίγουρα αποτελούν πρακτικές που χρήζουν επανάληψης. Ωστόσο, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις που κόβουν δρόμο αποφεύγοντας την κίνηση μιας τεράστιας ουράς. 

Νεότερα Άρθρα

Πρακτική άσκηση και Μισθός: Τι ισχύει για κάθε είδος πρακτικής!

Her News

Γιατί το LinkedIn υπερτερεί του βιογραφικού!

Her News

Τα Googlαρίσματα «Πως να γίνω εκατομμυριούχος» αυξήθηκαν κατά 22% στην πανδημία

Her News