HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ: Γιατί ερεθιζόμαστε τόσο όταν φωνάζουν το όνομα μας;

σεξ

Και ενώ θεωρητικά το να ακούς το όνομα σου κατά την διάρκεια του σεξ είναι κάτι υποτιμημένο, τελικά προκαλεί μία θεμιτή ανατριχίλα, τόσο ερεθιστική που οδηγεί ακόμα και στην κορύφωση. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;..

Σύμφωνα με την Dr. Michelle Drouin, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Purdue Fort Wayne, το να ακούς το όνομα σου στο σεξ είναι κάτι που σού τραβά την προσοχή. Όπως συμβαίνει όταν είσαι έξω και κάποιος σε φωνάζει. 

kiss

«Από τη φύση μας αναζητάμε την ιδιοκτησία και την αγάπη ως ένα από τα πρωταρχικά ανθρώπινα κίνητρά μας. Όταν κάποιος λέει το όνομά σου, σε αναγνωρίζει εντός του κύκλου του και επιβεβαιώνει ότι σε ξέρει, ενισχύοντας πιθανώς την αίσθηση του ανήκειν», αναφέρει η ίδια. Κατά τη διάρκεια του σεξ, το να ακούς το όνομά σου μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα. Με πολύ απλά λόγια, επιβεβαιώνει την ανάγκη σου για επιβεβαίωση, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και το αίσθημα οικειότητας που αναπτύσσεται μεταξύ σας. Είναι σαν να σου λέει ότι είμαι μαζί σου, καθώς μου κάνεις ό,τι μου κάνεις, το οποίο μου αρέσει πολύ και οδηγεί σε αυτή την έκρηξη ερεθισμού!

sex

Δεν ισχύει για όλους το ίδιο

Είναι σέξι για όσους το βρίσκουν σέξι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτά τα πράγματα και κάποιοι μπορεί να το βρίσκουν ενοχλητικό. Δεν υπάρχει άλλωστε αντικειμενικότητα στα θέματα που άπτονται της σεξουαλικής διέγερσης

Σεξ & Εγκέφαλος..

Έρευνα έχει επιβεβαιώσει ότι κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, δεν βρίσκονται σε εγρήγορση μόνο τα γεννητικά όργανα. Αλλά και ο εγκέφαλος, που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ακουστική εμπειρία και την επεξεργασία/κατανόηση των ήχων. Γι’ αυτό και δεν τον αποκαλούμε τυχαία το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο του ανθρώπινου σώματος. Πρώτα διεγείρεται αυτός και μετά δίνει σήμα ερεθισμού στα γεννητικά όργανα. Για αυτό ίσως οι φωνές, και συγκεκριμένα οι φωνές με το όνομα σου να σε κάνουν να ερεθίζεσαι ακόμα περισσότερο. 

 

Νεότερα Άρθρα

Micro-cheating: Υπάρχει απιστία χωρίς σεξουαλική επαφή;

Her News b

Σεξουαλική ζωή: Πως να διαχειριστείτε τα μεγάλα προσόντα του συντρόφου σας και να καλυτερέψετε το σεξ μαζί του

HerNews ka

Πέος: Τι συμβαίνει καθώς ο άντρας μεγαλώνει

Her News b