HerNews.gr
Fitness

Περπάτημα: Πως θα είσαι -1 νούμερο στα ρούχα σου μέσα σε 1 μόλις μήνα

weight

Το περπάτημα είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για χάσιμο κιλών!

Ήξερες ότι βάζοντας το περπάτημα στην ζωή σου μπορείς να “κατέβεις” ένα νούμερο στα ρούχα σου, μέσα σε 1 μόλις μήνα; Και όμως, με τον σωστό τρόπο στο περπάτημα, μπορείτε να τα καταφέρετε.

Δείτε πως:

Ξεκίνα με καλό ζέσταμα

Φρόντισε να αφιερώνεις 5 λεπτά με χαμηλής έντασης άσκηση για την προθέρμανσή σου. Και αυτό ανεξάρτητα από το χρόνο που θα περπατήσεις. Μπορείς να έχεις διαστήματα υψηλότερης έντασης, να χρησιμοποιήσεις σκάλες και πολύ γρήγορο περπάτημα για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις μικρότερες προπονήσεις. Έρευνα από το Harvard University δείχνει ότι τα μικρότερα διαστήματα υψηλής έντασης είναι εξίσου αποτελεσματικά με τις συνεχόμενες ασκήσεις μέτριας έντασης και ίσως αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να εντάξεις την άσκηση σε μια δύσκολη μέρα.

walking

Στόχος η συνέπεια

Η συνέπεια είναι καλός σύμμαχος για την καύση θερμίδων και τη βελτίωση του μεταβολισμού σου, καθώς και για την οικοδόμηση νέων συνηθειών. Αν κάποια μέρα δεν αισθάνεσαι καλά για να περπατήσεις, δοκίμασε ασκήσεις ενδυνάμωσης (π.χ. καθίσματα κρατώντας ένα βαράκι). Αν, πάλι, μια μέρα νιώθεις ότι δεν μπορείς στην κυριολεξία να πάρεις τα πόδια σου, κάν’ τη δώρο στον εαυτό σου και ξεκουράσου. Αλλά μην ξεχάσεις την επόμενη μέρα να περπατήσεις πιο εντατικά. Εάν έχεις πετύχει το στόχο σου και προσπαθείς να διατηρήσεις το βάρος σου, το CDC (The Centers for Disease Control and Prevention) συνιστά περπάτημα περίπου 60 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας ή άλλη φυσική δραστηριότητα μέτριας έντασης. Πρόσεχε!  Χωρίς όμως να καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι ξοδεύεις όλη την ημέρα.

walking

Πόσο χρειάζεται να περπατήσεις τελικά;

Υπολόγισε μια γρήγορη βόλτα από 30 έως 90 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Λογικά, κάποιες ημέρες θα μπορείς να περπατάς περισσότερο και άλλες λιγότερο, αλλά μην το βάζεις κάτω. Αρκεί να γνωρίζεις ότι ο συνολικός χρόνος για την εβδομάδα πρέπει να είναι τουλάχιστον 150 λεπτά.  Για να δεις διαφορά σε 1 μήνα, ακολούθησε δύο “χρυσές” συμβουλές. Πρώτον, φρόντισε ο βηματισμός σου να είναι έντονος, αλλά να μη γίνεται τζόγκινγκ. Δεύτερον, πρόσθεσε στις διαδρομές σου κάποιες ανηφόρες, καθώς έτσι η καύση θερμίδων αυξάνεται μέχρι και 50%, αλλά συγχρόνως σμιλεύεις γλουτούς και πόδια.

Νεότερα Άρθρα

Θες να χάσεις κιλά; Σου δίνουμε 5 celebrity tips που έχουν αποτέλεσμα

Her News

Pilates: Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Her News

Tips για να χάσεις κιλά

Her News