HerNews.gr
Social News

H δύναμη της Αλληλεγγύης!

H δύναμη της  Αλληλεγγύης είναι πολύ μεγάλη, ειδικά όταν βλέπεις πόσο μπορεί να συσπειρωθεί ο κόσμος για έναν καλό σκοπό. Σήμερα βρέθηκα στο δημαρχείο Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πραγματικά μεγάλη. 

Οι ανθρωπιστικές δράσεις θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες μέρες. 

Ειδικότερα, την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, διοργανώνεται δράση συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, προς το λαό της Ουκρανίας.

Στη δράση συμμετέχουν οι Δήμοι Αθηναίων, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου-Χολαργού, Πειραιά και Φιλοθέης- Ψυχικού.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι, κουβέρτες, υπνόσακοι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές-γάλατα και φαρμακευτικό υλικό, όπως, αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, αντιϊσταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, γάζες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες, λευκοπλαστ, παυσίπονα, σύριγγες με βελόνες, φλεβοκαθετήρες.

Τα ακριβή σημεία συγκέντρωσης, στα οποία θα προσφερθούν τα προαναφερθέντα αγαθά θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Σ΄αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμμάχους μας τους πολίτες της Αττικής, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως διαθέτουν υψηλά αντανακλαστικά ευαισθησίας και αλληλεγγύης, όποτε απαιτείται. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούν με θέρμη στην πρωτοβουλία μας, σε αυτή την πράξη αγάπης και έμπρακτης στήριξης», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Προσέθεσε ότι η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον ΙΣΑ έχουν προχωρήσει και σε άλλες δράσεις, όπως είναι η διενέργεια rapid test και η ιατρική συνδρομή σε Ουκρανούς πρόσφυγες που φθάνουν στην Αττική και η δυνατότητα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία σε όσους το χρειάζονται. Παράλληλα θα σταλεί στην Ουκρανία έμψυχο ιατρικό δυναμικό, αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του προξενείου της Ουκρανίας.

 

Νεότερα Άρθρα

Δημοσθένης Πέππας: Η στιγμή που ο σύζυγος της Μαρίνας Ασλάνογλου σώζει τα άλογά τους από τη φωτιά (βίντεο)

Her News

Adele: Αρραβωνιάστηκε με τον Rich Paul; – Δείτε το τεράστιο & εντυπωσιακό δαχτυλίδι της

HerNews ka

Angelina Jolie: “Θα αρχίσω να κλαίω. Δεν έχω αρχίσει ακόμα”

HerNewskl