HerNews.gr
DECORNEWS

Καθαριότητα Σπιτιού: Τα απόλυτα hacks που πρέπει να ξέρεις

Σε κάποιες από εμάς, η γενική καθαριότητα του σπιτιού, μοιάζει βασανιστική, άλλες όμως το βλέπουν και ως έναν τρόπο να μειώσουν το άγχος τους. Σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεσαι, είτε απολαμβάνεις την διαδικασία αυτή είτε όχι, αυτά τα hacks θα σε σώσουν!

Σίγουρα όλες ξέρουμε να καθαρίζουμε σωστά, αλλά τα παρακάτω hacks θα σε βοηθήσουν τόσο, που δεν θα τα παραλείψεις ποτέ ξανά. Ποια είναι λοιπόν αυτά;

cleaning

Πώς να κάνεις τα ποτήρια να λάμπουν

Εάν το νερό στο σπίτι σου δεν είναι καθαρό, ακόμα και τα πλυμένα ποτήρια μπορεί να φαίνονται βρώμικα. Μπορείς να αφαιρέσεις την θαμπάδα που έχει σχηματιστεί βυθίζοντας τα ποτήρια σε λευκό ξύδι για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνέ τα με χλιαρό νερό και σκούπισέ τα αμέσως.

Πώς να κάνεις έναν μεταλλικό νεροχύτη να λάμπει ξανά

Οι τοίχοι ενός μεταλλικού νεροχύτη κουζίνας συχνά καλύπτονται με μικρές γρατσουνιές και δυσάρεστα υπολείμματα. Για να κάνεις ξανά τον νεροχύτη σου λαμπερό χωρίς κόπο, απλώς πάρε ένα μαλακό πανί από μικροΐνες και άπλωσε ένα λεπτό στρώμα από το baby oil σε μια καθαρή επιφάνεια. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνεται μία φορά κάθε 2 εβδομάδες.

Πώς να καθαρίσεις την πόρτα του φούρνου

Το ήξερες ότι μπορείς να το επιτύχεις χρησιμοποιώντας μία ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων; Ρίξε ζεστό νερό σε ένα μπολ και βύθισε για μερικά δευτερόλεπτα. Χρησιμοποίησε απαλές κυκλικές κινήσεις και καθάρισε τις λιπαρές περιοχές. Στη συνέχεια σκούπισε την επιφάνεια με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας.

Πώς θα κάνεις το μπάνιο σου να μυρίζει όμορφα;

Αν θέλεις το μπάνιο σου ή η τουαλέτα σου να μυρίζει όμορφα, μπορείς να βάλεις βαμβακερές μπάλες εμποτισμένες με αιθέριο έλαιο στο κάτω μέρος του κάδου απορριμμάτων και στη συνέχεια να τοποθετήσεις μια νέα σακούλα σκουπιδιών από πάνω. Με αυτόν τον τρόπο, οι δυσάρεστες μυρωδιές δε θα υπάρχουν πια!

 

Νεότερα Άρθρα

Παιδικό δωμάτιο: Έξυπνα tips διακόσμησης

Her News

Το φιλί του Ηλία Παπαηλιάκη και η όψη της Αθήνας

Her News b

Σπίτι: Συμβουλές συντήρησης του κλιματιστικού σας για αύξηση της απόδοσης του

Her News