HerNews.gr
DECORNEWS

Παιδικό δωμάτιο: Έξυπνα tips διακόσμησης

Η οργάνωση σε ένα παιδικό δωμάτιο είναι πολύ σημαντική. Έτσι τα παιδιά θα έχουν ένα όμορφο, οργανωμένο και καθαρό δικό τους χώρο. Στο παιδικό δωμάτιο συνήθως χρησιμοποιούμε φωτεινά χρώματα. Οι ιδέες για διακόσμηση μπορεί να πηγάζουν από επικά σκηνικά αγαπημένων παιδικών ταινιών και φυσικά από παραμύθια.

Ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι προέκταση του υπόλοιπου σπιτιού σας. Θα περάσετε πολύ χρόνο σε αυτό το δωμάτιο, όπως ακριβώς θα κάνουν τα παιδιά σας. Ας είναι λοιπόν ένα μέρος που απολαμβάνετε μικροί και μεγάλοι.

Το κλειδί για τον σχεδιασμό ενός χώρου που βρίσκει αυτό το είδος ισορροπίας, είναι να επιτρέψετε στα παιδιά σας να συμμετέχουν στη διαδικασία. Επιλέξτε παιδικά έπιπλα που θα διαρκέσουν, βρείτε κομψούς τρόπους για να αποθηκεύσετε την αναπόφευκτη ακαταστασία και δημιουργήστε έναν ουδέτερο καμβά για να εργαστείτε.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε μερικές ιδέες για παιδικό δωμάτιο και δημιουργήσετε έναν χώρο που εσείς και τα μικρά σας θα αγαπάτε.

Δημιουργήστε άνετες γωνιές

Δεδομένου ότι πιθανότατα θα περνάτε αρκετό χρόνο στο δωμάτιο των παιδιών σας, παίζοντας και διαβάζοντας είναι σημαντικό να φτιάξετε έναν χώρο που να είναι λειτουργικός και για ενήλικες. Οπότε, μπορείτε να φτιάξετε μια άνετη γωνιά με μια πολυθρόνα στο παράθυρο ή να επιλέξετε μια άνετη καρέκλα για μια γωνία του δωματίου.

Βρείτε ένα θέμα

Είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό για παιδιά με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, η εύρεση ενός θέματος μπορεί να ενθουσιάσει το παιδί σας και να διατηρήσει τον χώρο συνεκτικό. Επιλέξτε ένα συνδυασμό χρωμάτων που ταιριάζει στο υπόλοιπο σπίτι σας για να κάνετε το δωμάτιο να συνδυάζεται με το συνολικό στιλ του σπιτιού.

Ξεκινήστε με τα ράφια

Πολλοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων προτείνουν τη χρήση ραφιών σε ένα παιδικό δωμάτιο, αντί για μια παραδοσιακή βιβλιοθήκη. Τα ράφια μπορούν να τοποθετηθούν αρκετά χαμηλά ώστε τα παιδιά να τα φτάνουν εύκολα. Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε μια μαξιλάρα κοντά στα ράφια για να δημιουργήσετε μια γωνιά ανάγνωσης.

Τα υψηλότερα ράφια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση περισσότερων πολύτιμων αντικειμένων. Ίσως δηλαδή να προτιμάτε να μην τα φτάνουν τα παιδιά σας. Από την άλλη τα χαμηλότερα ράφια είναι βολικά για παιχνίδια και παιδικά βιβλία.

Επιλέξτε έπιπλα διπλής χρήσης

Σκεφτείτε τη μακροζωία κάθε επίπλου που αγοράζετε. Αναρωτηθείτε αν θα διατηρήσουν αυτά τα αντικείμενα την ποιότητα και τη λειτουργία τους για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Για παράδειγμα, μην αγοράσετε απλά μια αλλαξιέρα που τα παιδιά σας δεν θα χρειάζονται σε λίγα χρόνια. Καλύτερα να επιλέξτε κομοδίνα κλασικού στιλ που θα τους μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λευκά σεντόνια: Μυστικά για να τα διατηρήσετε σαν καινούργια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε για να οργανώσετε τον γάμο σας αν παντρεύεστε χειμώνα

HerNews ka

Τα 7 πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία που ανήκουν σε γυναίκες

Her News

Είναι καλή ιδέα ένας λευκός καναπές; Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε σε έναν

HerNews ka