HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η Ρεγγίνα Μακέδου μιλά στο HerNews: “Ο καρκίνος μου έμαθε να λέω όχι , να με αγαπάω, να με σέβομαι, και να ζω!”

Η γυμνάστρια Ρεγγίνα Μακέδου, είναι μια γυναίκα πρότυπο,που γνωρίσαμε από το TikTok , όταν αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας, τον χορό της. Τον χορό εκείνον, με τον οποίο πάλευε τον καρκίνο.

Μιλά στο HerNews για το ταξίδι της με τον καρκίνο, την ζωή της και την συμμετοχή της στο τηλεοπτικό show Dancing With The Stars.Η Ρεγγίνα Μακέδου συγκλονίζει όχι μόνο με την ιστορία της, αλλά και με την δύναμη της ψυχής της. 

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Χριστίνα Φωντή

makedou

Σε γνωρίσαμε από τα viral video σου στο TikTok, όπου χόρευες για να αντιμετωπίσεις τον καρκίνο. Ήταν ο χορός κάτι που υπήρχε στην ζωή σου πριν νοσήσεις;

Λιγο πολύ παντα είχα να κάνω με τον ρυθμό λόγω δουλειας. Με τον χορό ομως διασκεδαζεις, εκφραζεις συναισθήματα, ξεχνιέσαι…

Γνωρίζουμε ότι πριν διαγνωστείς με καρκίνο, είχες διαγνωστεί και με διαβήτη. Σε μια εποχή που παλεύουμε για την πρόληψη, και τις προληπτικές εξετάσεις, πως κατάλαβες εσύ ότι δεν πάει κάτι καλά στην υγεία σου;

Έκανα πάντα ετήσιο check up το οποίο όμως είχε βγει τέλειο. Στη μέση της χρονιάς άρχισα να διψάω πολύ, να πεινάω πολύ ,να χάνω κιλά… έφτασα στο νοσοκομείο και στη διάγνωση του διαβήτη σε οριακό σημείο. Θα πω να μην υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας, όταν νιώθουμε στην αρχή ότι κάτι δεν πάει καλά, να το ελέγχουμε. Το σώμα, όσο δυνατό και αν είναι δεν είναι άτρωτο.

Αποφάσισες να μοιραστείς με τον κόσμο το ταξίδι σου μέσα από το νοσοκομείο. Πως πήρες την απόφαση αυτή;

Αρχικά σκέφτηκα να κάνω βίντεο πρόληψης και να εξηγώ τι είναι η λευχαιμία αλλά και να δείξω τι γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Σιγά σιγά και με πρότυπο μια Αμερικάνα που είχε το ίδιο με μένα, και χόρευε και εκείνη, ξεκίνησα κυριολεκτικά να χορεύω τις θεραπείες μου. Ήταν κάτι που με κρατούσε δυνατή σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Πως ήταν η ανταπόκριση του κόσμου σε όλο αυτό, όταν ξεκίνησες να δημοσιεύεις τα video ;

Αυτό ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη! Μου έδειξαν από την αρχή την αγάπη τους. Δεν περίμενα ποτέ όλη αυτή την αγάπη. Όλα αυτά τα μηνύματα αγάπης και στήριξης, οι προσευχές … με δυνάμωναν κάθε μέρα!

makedou

Έχεις δώσει μεγάλη δύναμη σε τόσους ανθρώπους, που νοσούν , αλλά και σε όσους έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο που νοσεί. Εσένα αυτό πως σε κάνει να νιώθεις;

Εγώ πήρα δύναμη από όλους αυτούς τους ανθρώπους. Νομίζω ο τρόπος που το πάλεψα και το παλεύω, καθώς και η πορεία μου, μου δίνει ελπίδα! Όλοι μας είμαστε δυνατοί. Αυτό θέλω να δείξω. Δεν διαφέρω σε τίποτα, και προσπαθώ να το δώσω σε ολους να το καταλάβουν.. Πως δύναμη και η καλοσύνη είναι μέσα τους, μέσα μας.. 

Από τους προσωπικούς σου λογαριασμούς στα social media, βλέπουμε μια γυναίκα μαχήτρια, γεμάτη χαρά και αισιοδοξία. Υπήρξαν όμως στιγμές που «έπεφτες» ψυχολογικά;

Υπήρχαν και υπάρχουν! Το ότι θα πέσεις είναι το μόνο σίγουρο. Εγώ αυτό που δείχνω είναι ότι μπορείς να σηκωθείς! Κανείς δεν είναι όλη μέρα μέσα στην τρελή χαρά. Ο πονος, το δάκρυ, η λύπη είναι ανθρώπινα δεν είναι ντροπή!

makedou

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να μην “παραδώσεις” την Ρεγγίνα στον καρκίνο;

Είπα ότι θα τον παλέψω! Αρχικά αποδέχτηκα ότι και ο θανατος είναι μέσα στο παιχνίδι. Αρνήθηκα όμως να πεθάνω ξαπλωμένη και κλαμένη! Σιγά σιγά αυτό με έκανε να καταλάβω ποσό υπέροχο είναι να ζεις!

Μετά από όλο αυτό, σε απολαύσαμε και στο τηλεοπτικό show DWTS. Πως ήρθε αυτή η πρόταση ;

Τυχαία ! (χαχαχα) Είχα ένα τηλεφώνημα όπου έπειτα με κάλεσαν για αυτή την πρόταση. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Όταν ανακοινώθηκε και ο σκοπός..  κατάλαβα γιατί βρίσκομαι εκεί. Ήταν τιμή μου να χορέψω για τον σύλλογο “Πίστη” και για κάθε έναν που παλεύει με τον καρκίνο.

makedou

Πως βίωσες την εμπειρία του χορευτικού show, και τι πιστεύεις ότι κέρδισες από αυτό;

Για μένα εξ αρχής ήταν κάτι χαρούμενο! Δεν είχα ανταγωνισμό. Είχα βέβαια πολύ αγχος (χαχα) !Κέρδισα όμως φίλους, που είναι το πιο σημαντικό. 

Αυτή την εποχή Ρεγγίνα, που βρίσκεσαι επαγγελματικά;

Με βρίσκετε κάπου μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται η εταιρία που έχουμε με την κολλητή και συνεργάτιδα μου την Δαναη! Έχουμε ένα site με ρούχα και με σύντομα προγράμματα γυμναστικής. Και όχι μόνο!  Είμαι περήφανη για την “DaRe” ! Μέσα από αυτή προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε όσο καλό μπορούμε. Μέσα από δωρεές, αλλά και χτίζοντας ένα community όπου θέλουμε να πούμε σε όλους να τολμάμε να είμαστε ο εαυτός μας.. Να τολμάμε να ζούμε τη ζωη. Φυσικά δεν εγκαταλείπω ποτέ την γυμναστική κάνω μαθήματα ομαδικά και personal.

makedou

Κλείνοντας, ποιο ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που σου έδωσε ο καρκίνος, και τι έχεις να πεις σε όλους όσους νοσούν;

Ο καρκίνος μου έμαθε να λέω όχι , να με αγαπάω, να με σέβομαι, και να ζω! Σε όσους νοσούν , θα τους πω να πιστεύουν! Θα τους πω να παλεύουν στα ίσια! Θα τους πω οτι είναι ηρωες!

 

Χριστίνα Φωντή

Insta https://instagram.com/christinafonti_
FB https://facebook.com/xxfontis
Twitter https://twitter.com/fontifonti_

Νεότερα Άρθρα

Δώρα Γκουντούρα: Η Ελληνίδα ξιφομάχος που βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου με… το σπαθί της μιλά στο HerNews

Her News b

Κατερίνα Διδασκάλου: «Ήταν απαραίτητο για έμενα να ζήσω το πρόγραμμα μίας μοναχής»

Her News b

Σοφία Παυλίδου για Μάνο Παπαγιάννη: «Νιώθω ευγνώμων που μου συνέβη αυτό»

Her News