HerNews.gr
Health

Διατροφή κατά του καρκίνου: Οι πιο σημαντικές τροφές

nutrition

Μια διατροφή πλούσια σε τροφές που έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως έχουν αντικαρκινική δράση. Βοηθά τον οργανισμό να προστατευτεί από τις διάφορες μορφές της ασθένειας.

Ποιες τροφές είναι λοιπόν ιδανικές; 

Κουρκουμάς

Είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Πολλοί επιστήμονες έχουν συνδέσει τα χαμηλά ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου στην Ινδία με την κατανάλωση του συγκεκριμένου μπαχαρικού. Σε αντίθεση με τα αντίστοιχα υψηλά ποσοστά στις δυτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, ο κουρκουμάς έχει την ιδιότητα να «διαχωρίζει» τα καρκινικά κύτταρα από τα φυσιολογικά και να σκοτώνει τα καρκινικά.

Πράσινο τσάι

Λόγω των πολυφαινολών που περιέχει, προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων, κυρίως σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του δέρματος, διορθώνοντας το DNA που έχει υποστεί βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

tea

Σκόρδο

Μαζί με το κρεμμύδι είναι τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες και ενώσεις με βάση το θείο, που θεωρείται ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου, κυρίως του οισοφάγου, του στομάχου, του παχέος εντέρου και του μαστού.

Ελαιόλαδο

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η μεσογειακή διατροφή με βάση το ελαιόλαδο σχετίζεται με μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

oil

Ντομάτα

Το λυκοπένιο που περιέχει και της δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων και οδηγούν στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες συσχετίζουν αυτή την ουσία με μειωμένες πιθανότητες εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου και κυρίως του προστάτη.

Κακάο

Οι κατεχίνες και οι προκυανιδίνες (ισχυρά αντιοξειδωτικά) που περιέχει περιορίζουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή, τα οποία αυξάνουν τις πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων.

cocoa

Φράουλες

Όπως και τα βατόμουρα και τα μύρτιλλα, είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες, που είναι γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.

Νεότερα Άρθρα

Κούραση: Αυτές οι τροφές σου “κλέβουν” την ενέργεια

Her News b

Fast food: Οι καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε

Her News

Πέντε πράγματα για καλύτερο ύπνο

Her News