HerNews.gr
Health

Πως να διώξουμε την αρνητικότητα από τη ζωή μας!

Το να παραμένουμε θετικοί, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ειδικά στις μέρες μας, που το ένα κακό νέο έρχεται σαν ντόμινο μετά το άλλο είναι αρκετά δύσκολο. Όμως υπάρχουν κάποιοι τρόποι.  Θετικοί άνθρωποι δεν είναι εκείνοι που δεν έχουν προβλήματα, το αντίθετο μάλιστα, έχουν αλλά επιλέγουν να τα επιλύουν βλέποντας τη θετική τους πλευρά.  

Καταρχάς, αναθεωρήστε τον τρόπο που βλέπατε μέχρι πρότινος μια εμπειρία που σας δημιουργεί άσχημα συναισθήματα. Προσπαθήστε να την αντιμετωπίσετε με χιούμορ ακόμα και τις καθημερνές δυσκολίες για να ξορκίσετε το κακό. Πιστέψτε με ότι βοηθάει παρά πολύ. 

Στη συνέχεια προσπαθήστε να δείτε την κατάσταση από άλλη οπτική για να γίνετε πιο αντικειμενικοί. Αν γίνετε θεατές και όχι εσωτερικοί της παρατηρητές, ίσως αντιληφθείτε καλύτερα τι σας συμβαίνει και πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε. Και προσωπικά προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα ως τρίτος για να τα βλέπω πιο αντικειμενικά. Αυτό μας βοηθάει πάντα να περνουμε σωσίες αποφάσεις.  

Τέλος, μερικές φορές είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από τα αρνητικά αισθήματα που μας έχουν γεμίσει, και να χάσουμε την αίσθηση του εαυτού μας, των στόχων μας. Με λίγα λόγια να τα δούμε όλα μαύρα. Και το πιο σημαντικό, να είστε ευγνώμων για αυτή την εμπειρία της ζωής και να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο πάντα και παντού.

Νεότερα Άρθρα

Ξηροφθαλμία: Γιατί εμφανίζεται περισσότερο τον χειμώνα;

Her News b

Πόσο κακό είναι να κοιμάσαι χωρίς να πλύνεις τα δόντια σου;

Her News

Διατροφή κατά του καρκίνου: Οι πιο σημαντικές τροφές

Her News b