HerNews.gr
Παιδί

Παιχνίδια: Τι πρέπει να προσέχουμε στα παιχνίδια του μωρού μας;

toys

Δεν υπάρχει πιο χαώδης εμπειρία από μια βόλτα σε ένα πολυκατάστημα παιδικών παιχνιδιών. Γεγονός που κάνει δύσκολο να δώσουμε βάση στο τι παιχνίδια αγοράζουμε.

Χρώματα, τραγουδάκια , ήχοι παιχνιδιών, ήχοι από άλλα παιδάκια , ήχοι από τις φωνές των ενηλίκων που προσπαθούν να τα ηρεμήσουν..  Εκτός από την πιθανότητα να προχωρήσετε σε απερίσκεπτες αγορές, όλη αυτή η ατμόσφαιρα γενικευμένου πανικού ενδέχεται να μην σας επιτρέπει να αξιολογήσετε με ακρίβεια αν τα παιχνίδια που προορίζετε για το μωρό σας  σας είναι 100% ασφαλές. Ευτυχώς, φτάνει να προσέξετε τα παρακάτω πράγματα:

Ετικέτες

Διαβάστε προσεκτικά και φυλάξτε τες σε κάποιο σημείο του σπιτιού. Ποτέ μην αγνοείτε μια ετικέτα που σας ενημερώνει ότι το παιχνίδι προορίζεται για μεγαλύτερα παιδιά.

Γωνίες

Χαϊδέψτε ολόκληρο το παιχνίδι με τα δάχτυλά σας και σκεφτείτε ότι κατά πάσα πιθανότητα το μωρό σας θα προσπαθήσει να το βάλει στα αυτιά, τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη του.

toy

Κορδόνια

Μην επιλέγετε ποτέ παιχνίδια με μακριά κορδόνια ή καλώδια. Tα βρέφη μπορούν να μπλεχτούν σε αυτά τόσο πολύ που να γίνουν ακόμη και επικίνδυνα για τη ζωή τους.

Μικρά κομμάτια

Φαίνεται αυτονόητο, όμως δεν είναι πάντα προφανή: Τα πλαστικά μάτια και μύτη σε ένα λούτρινο αρκουδάκι είναι επίσης πολύ μικρά και το παιδάκι σας μπορεί να σας ξαφνιάσει με την αποτελεσματικότητά του στην αφαίρεσή τους.

Ένταση

Σίγουρα θα του αρέσει ένα αυτοκινητάκι που βγάζει ήχους, όμως αν αυτοί είναι πολύ δυνατοί μπορούν να βλάψουν την ακοή του. Τα αυτάκια του είναι ακόμη πολύ ευαίσθητα.

toys

Τοξικότητα

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αφορά κυρίως τα χρώματα ζωγραφικής που θα προμηθευτείτε. Φροντίστε να υπάρχει πάντοτε η ένδειξη «μη τοξικά» επάνω στη συσκευασία, γιατί οι πιθανότητες να μείνουν μακριά από το δέρμα και το στόμα του είναι πολύ περιορισμένες.

Ανάκληση

Προσπαθήστε να ενημερώνεστε για τις ανακλήσεις παιχνιδιών. Δυστυχώς, ακόμη και οι εταιρείες με τους αυστηρότερους ελέγχους δεν μπορούν να αποφύγουν πάντα το ενδεχόμενο αστοχίας υλικών ή αβλεψίας στον σχεδιασμό.

Νεότερα Άρθρα

4 βήματα για να οργανώσεις την παιδική ντουλάπα

Her News b

Bullying: Πως θα καταλάβετε αν το παιδί σας είναι θύμα εκφοβισμού

Her News b

Πώς να κάνετε τα παιδιά να πίνουν πιο πολύ νερό

Her News