HerNews.gr
Παιδί

Πώς να κάνετε τα παιδιά να πίνουν πιο πολύ νερό

Το νερό είναι ο πιο σημαντικός πόρος στον κόσμο και κρατά το σώμα μας να λειτουργεί σωστά κάθε μέρα. Αυτό καθιστά την άφθονη κατανάλωση νερού μια εξαιρετικά σημαντική συνήθεια.

Δυστυχώς για τους γονείς, το νερό θεωρείται συνήθως ως ένα αρκετά βαρετό ρόφημα στα μάτια ενός παιδιού. Πώς θα κάνετε λοιπόν τα παιδιά σας να πίνουν νερό; 

Δώστε τους την εμπειρία ενός σπα

Το νερό είναι πολύ πιο δελεαστικό να το πιεις όταν φαίνεται ιδιαίτερα ιδιαίτερο. Τα σπα είναι διαβόητα για την προσθήκη αγγουριού και λεμονιού στο νερό τους, για να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του δέρματος των πελατών τους. Αποτελεί επίσης ένα απολαυστικό δροσιστικό ποτό! Γιατί να μην κάνετε το ίδιο και για τα παιδιά σας;

Φτιάξτε ένα φανταχτερό νερό κάθε πρωί σε μια μεγάλη κανάτα και στη συνέχεια σερβίρετε αυτό το υπέροχο ρόφημα όλη την ημέρα. Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με τα φρουτώδη διακοσμητικά σας. Δοκιμάστε λεμόνι, φράουλα, αγγούρι, πορτοκάλια ή μέντα.

Μην φοβάστε να πειραματιστείτε και με τα δικά σας μείγματα. Αναφέραμε ότι αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε πιο πολλά φρούτα και λαχανικά; Όλα αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε νερό και τα παιδιά μπορούν να τα καταναλώσουν με το νερό τους.

Βέβαια αν σερβίρετε το νερό σε νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας, βεβαιωθείτε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι κομμένα στο κατάλληλο μέγεθος για να αποφύγετε ένα τυχαίο περιστατικό πνιγμού.

Δώστε λίγο χρώμα 

Όλα είναι καλύτερα με λίγο χρώμα! Εάν δεν είστε οικογένεια που συνήθως έχει φρέσκα φρούτα στη διάθεσή της ή αν απλά δεν έχετε τον χρόνο να ετοιμάσετε νερό με τον πρώτο τρόπο που αναφέραμε, σκεφτείτε να καταψύξετε αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά σε παγάκια.

Αυτό είναι καλύτερο για μεγαλύτερα παιδιά. Τα παγάκια μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού για παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών και κάτω.

Αναβαθμίστε τα μπουκάλια και τα ποτήρια νερού τους

Ποιος θέλει να πιει ένα βαρετό ρόφημα από ένα συνηθισμένο ποτήρι; Βρείτε πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια που δείχνουν ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων ή τους αγαπημένους τους χαρακτήρες.

Τι ώρα πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά;

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Περάστε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σας

Her News

Επιστροφή στο σχολείο και άγχος: Tips που θα βοηθήσουν

Her News

Παιδί: Πως θα χτίσει σωστές διατροφικές συνήθειες;

Her News b