HerNews.gr
Αφιερώματα

Οι ολιγάρχες που είπαν «όχι» στον πόλεμο – Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι τόλμησαν να ζητήσουν το τέλος της αιματοχυσίας

Στον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αρέσει το γκρι. Είναι άνθρωπος του άσπρου και του μαύρου, δηλαδή ή είσαι μαζί του ή είσαι εναντίον του. Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι τόλμησαν να ζητήσουν το τέλος της αιματοχυσίας. Ατυχώς για όσους όρθωσαν ανάστημα στον Ρώσο πρόεδρο, η Ιστορία έχει δείξει ότι οι επιλογές είναι δύο, στη φυλακή ή στο χώμα.

Οι Ρώσοι ολιγάρχες που είπαν «όχι» στον πόλεμο

Σήμερα οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. πιέζουν με κυρώσεις τους Ρώσους ολιγάρχες, που σύναψαν συμφωνία με τον «διάβολο» του Κρεμλίνου για χρήματα πέρα από κάθε λογική, με την ελπίδα ότι κάποιοι εξ αυτών θα θελήσουν και θα μπορέσουν να τον πιέσουν να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για εξαίσιες ψευδαισθήσεις κάνουν λόγο οι αναλυτές, που σημειώνουν ότι η δύναμή τους σήμερα είναι περιορισμένη σε σχέση με το παρελθόν, βασίζοντας τις ελπίδες τους για τη λήξη αυτής της τραγωδίας, που έχει τρομερές και φοβερές συνέπειες σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μια παράφραση των γνωστών λόγων του Τσαρλς Ντίκενς, ότι ο χειρότερος εχθρός… του Πούτιν είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο απρόβλεπτο από τον ίδιο τον άνθρωπο, η τόλμη των ελάχιστων μέσα στους ολίγους χρήζει ιδιαίτερης μνείας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι κατέληξε σε φυλακή της Σιβηρίας για υποτιθέμενη φοροδιαφυγή, αφού πρώτα χρηματοδότησε κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο Μπόρις Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο βρετανικό Μπέρκσαϊρ, επειδή άρχισε την αντιπολίτευση στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

Νεότερα Άρθρα

Κυριακή της Αποκριάς: Τα έθιμα της ημέρας και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Her News

Μάτι: Θλιβερή επέτειος – Η φονική πυρκαγιά που εξακολουθεί να στοιχειώνει την Ελλάδα

Her News

Θα σου πω τι κατάλαβα από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ

Her News