HerNews.gr
Ελλάδα

Σε ποιους χώρους θα «πετάξουμε» τις μάσκες – Tι θα γίνει με το Covid Pass

Επί τάπητος ο οδικός χάρτης της στρατηγικής «μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό» – Κανονικότητα για τους εμβολιασμένους το Πάσχα – Έως τον Μάιο η κατάργηση των περισσότερων μέτρων – Που δεν θα φοράμε πια μάσκα και δεν θα δείχνουμε covid pass

Σε ποιους χώρους θα «πετάξουμε» τις μάσκες, τι θα γίνει με το Covid Pass

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών την προσεχή Τετάρτη είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, ενώ καταγράφεται κλιμάκωση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες.Tι θα γίνει με το Covid Pass;

Η Όμικρον 2 κυριαρχεί πλέον και στη χώρα μας, με τους επιδημιολόγους ωστόσο να μην ανησυχούν πως είναι ικανή να προκαλέσει ένα πέμπτο κύμα. Στο πλαίσιο αυτό και ενώ η κυβέρνηση στηρίζει τη στρατηγική του «μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό», όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, προχωρά στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, με τους εμβολιασμένους πολίτες να ελπίζουν σε ένα κανονικό Πάσχα φέτος.

Και ενώ οι θάνατοι ημερησίως φθάνουν περίπου στους πενήντα, τα νέα κρούσματα πάνω από 23 χιλιάδες και οι διασωληνωμένοι είναι στους 338, η κυβέρνηση αποφάσισε, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, να βάλει τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, από τις 15 Απριλίου. Θα εισπραχθεί, ωστόσο, το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί από πρόστιμα. Το μέτρο θα ανασταλεί, αλλά δεν καταργείται.

Στην κυβέρνηση σκοπεύουν να το επανεξετάσουν από το φθινόπωρο να μη δείχνουμε covid pass, και ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες που θα ισχύουν τότε, θα αποφασίσουν αν θα ξαναμπεί σε εφαρμογή.

Για την επόμενη μέρα, στο τραπέζι όσον αφορά την αποκλιμάκωση των μέτρων έχει μπει, και είναι στην τελική ευθεία, η άρση της επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού προκειμένου να μπει κάποιος στους εσωτερικούς χώρους στην Εστίαση, και για τους ανεμβολίαστους η άρση στο να επιδεικνύουν rapid test για την είσοδό τους σε εμπορικά καταστήματα ή για να κάθονται στους εξωτερικούς χώρους Εστίασης. Η συζήτηση υπάρχει έντονη στο υπουργείο Υγείας και σύμφωνα με πληροφορίες είναι ειλημμένη. Το μόνο που εξετάζεται είναι ο χρόνος που θα ισχύσει.

 

Αν δηλαδή η άρση της επίδειξης του covid pass θα αρχίσει να εφαρμόζεται πριν από το Πάσχα ή μετά το Πάσχα.

Ήδη, δε, από χθες ισχύει η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 100%, και πλέον στα σχολεία θα γίνεται μόνο ένα self test την εβδομάδα σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, από τη Δευτέρα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κρατά αυστηρά σταθερή στάση απέναντι στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνεται η αναστολή εργασίας τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, με την κυβέρνηση να στέλνει μήνυμα πως όποιος επιλέγει να μην είναι εμβολιασμένος, επιλέγει και να μην είναι στο Σύστημα Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θρήνος: Η Καίτη Γκρέυ έμαθε μετά από πέντε μήνες ότι έφυγε απο τη ζωή ο γιος της

Her News

Κορoνοϊός: «Παράθυρο» και σε 5η δόση για τους άνω των 65

Her News b

Αίθριος ο καιρός σήμερα – Που θα σημειωθούν βροχές

Her News