HerNews.gr
Beauty

Φυσικό- Χημικό αντηλιακό: Ποιο ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου;

αντηλιακό

Tο αντηλιακό είναι χωρίς αμφισβήτηση το skincare προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερίνη σου ρουτίνα περιποίσης. 

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα και τους χειμερινούς μήνες, αφού πραγματοποιήσεις την αγαπημένη σου τελετουργία. Ακόμη και έχει συννεφιά, το αντηλιακό δεν πρέπει να αμελείται. Επίσης, επιβάλλεται να ανανεώνεται συχνά μέσα στην ημέρα σου. 

αντηλιακό

Πώς όμως μπορείς να επιλέξεις το αντηλιακό εκείνο που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου; 

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που καλείσαι μέσα σε λίγα λεπτά να απαντήσεις στον εαυτό σου είναι αν θα πρέπει να επιλέξεις ένα αντηλιακό με φυσικά ή χημικά φίλτρα. Ποια είναι τα οφέλη του καθενός και πώς μπορείς να τα ξεχωρίσεις στην πραγματικότητα;

Aρχικά, η μεγαλύτερη διαφορά τους έγγυται στον τρόπο που εμποδίζουν την UV ακτινοβολία να έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Τα χημικά αντηλιακά απορροφώνται από το δέρμα και απορροφούν παράλληλα τις ακτίνες του ήλιου. Από την άλλη πλευρά, όσα είναι φυσικά παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος και αντανακλούν την ακτινοβολία.

Πιο συγκεκριμένα τα χημικά φίλτρα είναι εκείνα που απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία, απελευθερώνουν θερμότητα στη συνέχεια για να εμποδίσουν τις ακτίνες UV να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα. 

Όσον αφορά την υφή που έχουν, τα αντηλιακά που είναι χημικά έχουν μια πιο λεπτόρευστη υφή και για αυτό και μπορούν να απλωθούν και να αρροφηθούν πιο εύκολα. 

Από την άλλη πλευρά, έχουν πιο πολλά χημικά συστατικά και μπορούν να δημιουργήσουν ερεθισμούν ή να φράξουν τους πόρους. Τα χημικά αντηλιακά πολλές φορές ευθύνονται για τη δημιουργία ακμής ή για την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων. 

Aκολουθήστε μας στo Google News  

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Βρείτε την απόλυτη αντιηλιακή προστασία για το δέρμα και τα μαλλιά σας!

HerNewskl

Μαρία Σολωμού: Η φωτογραφία με ξανθό χρώμα στα μαλλιά της!

HerNewskl

Αγνώριστη η Angelina Jolie: Έβαψε τα μαλλιά της ξανθά

HerNews ka