HerNews.gr
Beauty

Βρείτε την απόλυτη αντιηλιακή προστασία για το δέρμα και τα μαλλιά σας!

Βρείτε την απόλυτη αντιηλιακή προστασία για το δέρμα και τα μαλλιά σας!

Ένα από τα πιο κοινά λάθη ομορφιάς είναι η καθημερινή παράλειψη εφαρμογής αντιηλιακού, μια συνήθεια που δεν είναι προνόμιο μόνο του καλοκαιριού και είναι απαραίτητη κάθε ημέρα του χρόνου. 

Σκεφτείτε λοιπόν πόσο πιο σημαντικό είναι να μη ξεχνάτε το αντιηλιακό σας το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι πιο καυτός και η έκθεσή σας στις βλαβερές ακτίνες του πολλή μεγαλύτερη.

Ο ήλιος ευθύνεται για έως και το 90% της γήρανσης του δέρματος. Οι ακτίνες UVA φτάνουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, καταστρέφοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη και δημιουργώντας κηλίδες και μελάγχρωση. 

Παράλληλα, ένας ορός με βιταμίνη C, είναι αποτελεσματικός στην αναστολή της τυροσινάσης για τη μείωση της παραγωγής μελανίνης.

Eπομένως χρησιμοποιώντας το μαζί με ένα αντιηλιακό καθημερινά, μπορείτε να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα του, πράγμα που σημαίνει ότι ενισχύετε την άμυνα σας ενάντια στην πρόωρη γήρανση. 

Είναι γεγονός όμως, ότι ένας βασικός λόγος που πολλοί αποφεύγουν την χρήση αντιηλιακού δεν είναι από αμέλεια αλλά επειδή έχουν δοκιμάσει συνθέσεις που δεν ταιριάζουν στις ανάγκες της επιδερμίδας τους. 

Μια λάθος φόρμουλα μπορεί να δημιουργήσει λιπαρότητα και να φράξει τους πόρους. Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το κατάλληλο αντιηλιακό για εσάς που ταιριάζει στον ακριβή τύπο και τόνο του δέρματός σας συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε.

#1 Λιπαρή επιδερμίδα

Τα αντιηλιακά προϊόντα με σωστή αντιηλιακή προστασίαΟι όμορφες, ζεστές καλοκαιρινές ημέρες είναι πλέον γεγονός και ήρθε η στιγμή να βάλετε το καπέλο και τα γυαλιά σας και να απολαύσετε τον ήλιο πάντα με αντιηλιακή προστασία. με oil free σύνθεση είναι τα ιδανικά για μια λιπαρή επιδερμίδα.

Οι νέες, εξελιγμένες φόρμουλες μπορούν να συνδυάσουν λεπτόρρευστη υφή και υψηλό δείκτη προστασίας. 

Οι παχύρρευστες, πλούσιες αντιηλιακές κρέμες μπορεί να αφήνουν μια δυσάρεστη αισθηση στο πρόσωπο, ειδικά όταν φοριούνται όλη την ημέρα, ειδικά στη ζέστη στις διακοπές. Γι’ αυτό προτιμήστε ελαφριές υφές σε μορφή μεταλλικής πούδρας, και λοσιόν. 

#2 Ερεθισμένη και ευαίσθητη επιδερμίδα 

Όταν πρόκειται για μια επιδερμίδα με τάση ακμής ή ευαίσθητη, τα συστατικά είναι το πρώτο χαρακτηριστικό στο οποιο θα πρέπει να εστιάσετε. 

Υπάρχουν δύο τύποι αντιηλιακών, τα φυσικά και τα χημικά. Ορισμένα συστατικά των χημικών αντιηλιακών μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό σε πολύ ευαίσθητα δέρματα. 

Για παράδειγμα, οι βενζοφαινόνες είναι ίσως οι πιο συνηθισμένοι ένοχοι, αλλά υπάρχουν και άλλες χημικές ουσίες που μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν αντίδραση σε συνδυασμό με το ηλιακό φως ευνοώντας την ανάπτυξη δερματικής αντίδρασης. 

Προτιμήστε απλές συνθέσεις και αποφύγετε τα περιττά συστατικά, όπως τα αρώματα, το αλκοόλ, τα συντηρητικά αλλά και βαριά έλαια όπως το βούτυρο καριτέ. Αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ ευαίσθητη, δοκιμάστε ένα αντιηλιακό σε μορφή πούδρας.  

#3 Ξηρή επιδερμίδα και αντιηλιακή προστασία 

Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, θα πρέπει να επιλέξετε ένα αντιηλιακό με πλούσια, ενυδατική, σύνθεση. Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε ένα ξηρό λάδι με SPF ή μια κρέμα ή λοσιόν με SPF, ειδικά εάν θέλετε το προϊόν να διαρκεί όλη μέρα.

#4 Σκουρόχρωμη επιδερμίδα

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τις πιο σκούρες επιδερμίδες είναι η τάση που έχουν ορισμένα προϊόντα και αφήνουν ένα λευκό φινίρισμα. 

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά αντιηλιακά προϊόντα με πιο ήπιο τόνο, που απευθύνονται αποκλειστικά για τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

sunscreen

#5 Αντιηλιακή προστασία για τα μαλλιά

Δεν είναι μόνο το δέρμα σας που χρειάζεται προστασία από τον ήλιο, αλλά και τα μαλλιά σας προκειμένου να διατηρηθούν λαμπερά και ενυδατωμένα. 

Ο ήλιος επίσης ευθύνεται και για το ξεθώριασμα των μαλλιών. Αν λοιπόν δεν θέλετε να δείτε τις άκρες να θαμπώνουν και να χάνουν την λάμψη τους, χρειάζεστε ένα αντιηλιακό mist για τα μαλλιά σας. 

Στην αγορά πλέον κυκλοφορεί μεγάλη ποικιλία αντιηλιακών που προορίζονται για διαφορετικούς τύπους μαλλιών.  

Αντηλιακό: Ο σωστός τρόπος για να το τοποθετείτε σωστά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Half Ponytail: Το χτένισμα που θα υιοθετήσουμε περισσότερο από όλα το καλοκαίρι του 2023

HerNewskl

Τριχόπτωση: Τρόποι αντιμετώπισης στην εμμηνόπαυση

Her News

Αθηνά Οικονομάκου: Υιοθέτησε το απόλυτο pink nail trend!

HerNewskl