HerNews.gr
Ελλάδα

«Προσωπικός γιατρός» για όλους: Όλα όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση του συστήματος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και άλλες διατάξεις” φιλοδοξεί ο πολίτης να εχει τον προσωπικό του ιατρό, πρόσβαση σε περισσοτέρους ειδικούς ιατρούς ενώ στοχεύει στην αναβάθμιση των δημοσίων δομών και στις ποιοτικότερες υπηρεσίες.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίουσύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου  έχουν ως εξής:

1. Καθιερώνεται ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού για την παροχή των υπηρεσιών Π.Φ.Υ. ο οποίος παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα στο άτομο με σκοπό την πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας. Οι υπηρεσίες των Προσωπικών Ιατρών παρέχονται εντός των δημοσίων μονάδων Π.Φ.Υ. των Τοπικών Δικτύων Π.Φ.Υ., των ιδιωτικών ιατρείων και κατ’ οίκον και περιλαμβάνουν τη διαχείριση των πλέον συχνών χρόνιων νοσημάτων, την υποστήριξη, τον προσανατολισμό και την υπεύθυνη καθοδήγηση των ασθενών μέσα στο σύστημα υγείας και τη δημιουργία ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας για κάθε πολίτη που είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο του προσωπικού ιατρού.

2. Ο προσωπικός ιατρός επιλέγεται ελεύθερα από τον πολίτη και είναι:

α) ιατρός του ΕΣΥ που υπηρετεί και παρέχει τις υπηρεσίες του στα Κ.Υ. στις Το.Μ.Υ. και σε λοιπές δημόσιες μονάδες Π.Φ.Υ., με εγγεγραμμένο πληθυσμό,

β) ιατρός που παρέχει τις υπηρεσίες του στο πλαίσιο λειτουργίας των Τοπικών Ομάδων του άρθρου 106 του ν. 4461/2017 (Α΄38), με εγγεγραμμένο πληθυσμό.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χωρίς τις αισθήσεις του παιδί από έκρηξη στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στις Σέρρες- Ακόμα δύο παιδιά τραυματισμένα

Her News

Ραγδαία αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι

Her News b

Πήλιο: Από σφαίρα στην πλάτη που της προκάλεσε διαμπερές τραύμα εκτιμάται ότι κατέληξε η Γερμανίδα τουρίστρια

HerNews ka