HerNews.gr
Fitness

Βάρη: 2 λόγοι για να τα εντάξεις στην γυμναστική σου

weight

Η αερόβια γυμναστική κάνει όντως θαύματα. Αλλά ήρθε η ώρα να δεις ότι τα βάρη δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση..

Τα βάρη μπορούν και αυτά να σε βοηθήσουν να δεις διαφορά στο σώμα σου, αλλά και στον οργανισμό σου. Πως όμως γίνεται αυτό;

weight

Το σώμα που πάντα ήθελες..

Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να διαμορφώσουν το σώμα τους και να αποκτήσουν γράμμωση και τόνωση είναι να κάνουν ατέλειωτες ώρες αερόβια χαμηλής έντασης. Θες σφιχτούς και καλοσχηματισμένους γλουτούς; Θες σφριγηλά πόδια με γυμνασμένους προσαγωγούς, ώστε να μη σμίγουν όταν περπατάς; Θες, όταν σηκώνεις το χέρι σου, να μην είναι χαλαρό και να κρέμεται; Ξεκίνα τα βάρη! Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις “καμπύλες” είναι να χτίσεις δύναμη και μυς. Πολλές γυναίκες έχουν συνδυάσει τα βάρη με τους άνδρες και φοβούνται μη φαίνονται και οι ίδιες σαν άνδρες αν κάνουν βάρη στο γυμναστήριο. Λάθος! Οι γυναίκες δεν μπορούν να “φουσκώσουν” όσο οι άνδρες, λόγω ορμονικών διαφορών. Υπάρχει ένα  ελάχιστο ποσοστό γυναικών που έχουν την τάση να “φουσκώνουν” κάνοντας προπόνηση με βάρη. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να εκτελείς πολλές επαναλήψεις με ελάχιστα βάρη.

weight

Η αντοχή που πάντα φανταζόσουν..

Προσπάθησες ποτέ να βάλεις μια κάλτσα ενώ στέκεσαι όρθια στο άλλο πόδι; Χωρίς προπόνηση ενδυνάμωσης, αυτή η απλή πράξη μπορεί να σου φαίνεται σαν ακροβατικό με την πάροδο του χρόνου. Ο λόγος: Οι μυϊκές ίνες ταχείας συστολής που χρησιμοποιούμε για την προπόνηση ενδυνάμωσης επιδεινώνονται με την ηλικία. Οι αερόβιες ασκήσεις χρησιμοποιούν κυρίως ίνες βραδείας σύσπασης. Οι ίνες ταχείας συστολής βοηθούν στις κινήσεις ταχύτητας και δύναμης και συστέλλονται γρήγορα και με αρκετή δύναμη ώστε να σε επαναφέρουν όταν χάσεις την ισορροπία σου. Η προπόνηση αντίστασης διατηρεί την ικανότητα αυτών των ινών να ενεργοποιηθούν. Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για κατάγματα όσο μεγαλώνεις είναι οι πτώσεις. Έτσι λοιπόν, κάνοντας βάρη, αυξάνεις την ισορροπία σου και έχεις λιγότερες πιθανότητες κατάγματος, καθώς οι μύες σου προστατεύουν τα οστά σου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Showbiz: Ποιες μεθόδους αδυνατίσματος ακολουθούν οι σταρ του Χόλυγουντ;

HerNews ka

Οι ασκήσεις που χρειάζεσαι για καλλίγραμμα πόδια

Her News

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

Her News