HerNews.gr
Fitness

Οι ασκήσεις που χρειάζεσαι για καλλίγραμμα πόδια

Το καλοκαίρι είναι η εποχή όπου αποκαλύπτουμε τα πόδια μας. Είναι φυσικό να θέλουμε να έχουμε όμορφα και όσο το δυνατόν πιο καλλίγραμμα πόδια!

Αν όμως δεν είμαστε φαν της γυμναστικής και οι διακοπές μας πλησιάζουν τι μπορούμε να κάνουμε;

Μην ανησυχείτε, γιατί με τις παρακάτω ασκήσεις που σας προτείνουμε, όχι μόνο θα φαίνονται τα πόδια σας πιο τονισμένα και υπέροχα, αλλά θα είναι και πιο δυνατά.

Τα πόδια είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύες του σώματος απαιτούν περισσότερη ενέργεια και έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη καύση θερμίδων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ασκήσεις για τη στόχευση αυτής της περιοχής πρέπει να είναι περίπλοκες. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να στοχεύσετε τους μύες του κάτω μέρους του σώματός σας είναι οι ασκήσεις με βάρος σώματος.

Η εκγύμναση των μυών του κάτω μέρους του σώματός σας θα βοηθήσει και στην καθημερινότητά σας, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού. Επιπλέον, θα αυξήσει το εύρος της κίνησής σας και θα διορθώσει τη στάση σας.

Γέφυρα γλουτών με ένα πόδι

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πέλματα και των δύο ποδιών τοποθετημένα στο πάτωμα. Τα πόδια σας πρέπει να είναι ανοιχτά στο πλάτος των γοφών.

Τεντώστε το δεξί σας πόδι μπροστά σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετά πιέστε τους γλουτούς σας και σπρώξτε τους γοφούς σας προς το ταβάνι. Σηκώστε το ισχίο σας όσο πιο ψηλά μπορείτε.

Κρατήστε τη στάση για 2 με 3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κατεβείτε προς τα κάτω.

Χωρίς να αγγίξετε το έδαφος επαναλάβετε την κίνηση 10 με 15 φορές και μετά αλλάξτε πόδι.

Στατικό squat τοίχου

Σταθείτε όρθιες στο έδαφος με το κεφάλι, την πλάτη και τους γοφούς σας σε έναν τοίχο. Από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών το σώμα σας πρέπει να είναι σε ευθεία. Τα πόδια σας πρέπει να έχουν το πλάτος των γοφών.

Γλιστρήστε αργά το σώμα σας προς τα κάτω στον τοίχο, μέχρι να φτάσετε στη θέση οκλαδόν. Οι μηροί σας πρέπει να είναι παράλληλοι με το πάτωμα.

Σταματήστε για 4 με 5 δευτερόλεπτα και μετά σπρώξτε τις φτέρνες σας για να επιστρέψετε στην αρχική θέση για να ολοκληρώσετε μία επανάληψη. Κάντε 15 με 20 επαναλήψεις.

Καθίσματα

Μια ακόμη αποτελεσματική άσκηση, για καλλίγραμμα πόδια είναι τα καθίσματα. Εδώ υπάρχουν διάφορες παραλλαγές.

Μπορείτε να κάνετε κάθισμα από θέση προβολής ή από θέση “sumo” και μετά φυσικά επιστρέφετε στην αρχική θέση.

Γυμναστική: Τι κάνουμε όταν ο χρόνος δεν είναι αρκετός

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελαφρύ βραδινό: Οι πιο νόστιμες και light επιλογές

Her News

Πως να χάσεις το βάρος που πήρες στις διακοπές

Her News

Πρωινό και δυσκοιλιότητα: Ξεκίνα σωστά την ημέρα σου

Her News