HerNews.gr
Ψυχολογία

Overthinking: Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται;

overthinking

Παλεύουμε να σταματήσουμε όλοι το overthinking, στα ελληνικά, την υπερανάλυση..

Υπάρχουν όμως κάποιες αποφάσεις όμως που πριν τις πάρουμε το overthinking πρέπει να το αξιοποιήσουμε.. Ποιες αποφάσεις είναι αυτές; 

Η απόφαση να κάνεις παιδί 

Μια απόφαση που έχει τεράστια σημασία και τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή σου. Αν δεν είσαι αποφασισμένος να βάλεις έναν άλλον άνθρωπο ως προτεραιότητα στη ζωή σου εφ όρου ζωής μην το κάνεις. Το να γίνει κάποιος γονιός είναι κάτι που μπορούν σχεδόν όλοι να το κάνουν, το θέμα είναι η ουσία και ειδικά αν σκεφτείς ότι η ανατροφή σου είναι ικανή να αλλάξει τον κόσμο τότε καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι κάτι που δεν το αποφασίζεις ελαφρά την καρδία.

overthinking

Η απόφαση να αλλάξεις τόπο κατοικίας

Οκ, τι είναι μόνιμο θα μου πεις σε αυτή τη ζωή; Η ζωή είναι πολύ μικρή και εντελώς απρόβλεπτη κάποιες φορές, αφού πράγματα έρχονται στη ζωή μας ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση, σαφώς κάποιες φορές υπάρχει και το θέμα του τι προσελκύουμε αλλά η αλλαγή στον τόπο κατοικίας, πόσο μάλλον αν αυτό συνεπάγεται αλλαγή και στη χώρα είναι κάτι που πρέπει να πάρεις το χρόνο σου και να ζυγίσεις όλες τις πιθανές επιλογές.

Η απόφαση να αλλάξεις δουλειά και καριέρα

 Η δουλειά είναι ο χώρος στον οποίο περνάμε το 1/3 της ζωής μας. Είναι το μέρος όπου διαθέτουμε χρόνο και ενέργεια και παράγουμε έργο με αντάλλαγμα τον μισθό μας. Αν είσαι σε φάση που ετοιμάζεις στροφή στην καριέρα σου, τότε είναι πολύ οκ να κάτσεις κάτω με χαρτί και μολύβι και να αναλύσεις όλα τα δεδομένα, τα υπέρ και τα κατά, τι σε συμφέρει και που θα σε βγάλει αυτή η επιλογή που θα κάνεις.

overthinking

Η απόφαση να παντρευτείς

Αν ο γάμος σαν θεσμός έχει κάποια αξία για σένα σήμερα. Αν θες να κάνεις οικογένεια και θέλεις να ενωθείς με τα δεσμά του γάμου με τον σύντροφό σου κάνε το συνειδητά και έχοντας υπολογίσει όλα τα δεδομένα. Τα θετικά, τα αρνητικά, υπολόγισε επίσης τη μονογαμικότητα και το πόσο είσαι πρόθυμος να είσαι πιστός σε αυτήν την επιλογή που έκανες. Δεν παντρευόμαστε για να μην είμαστε μόνοι μας αλλά σεβόμενοι τον άνθρωπό μας και εμάς με την επιλογή μας.

Η απόφαση να αγοράσεις σπίτι 

Το να αγοράσεις ένα σπίτι ή ένα οικόπεδο είναι μια επένδυση η οποία χρειάζεται χρήματα, πολλά και φυσικά είναι κάτι που αλλάζει τη ζωή σου. Θα αγοράσεις την ιδιοκτησία αυτή και έκτοτε η ζωή σου θα περιστρέφεται γύρω από εκείνη την περιοχή που θα διαλέξεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Αυτοπεποίθηση: Τρεις βασικοί εχθροί και πως να τους πολεμήσεις

Her News

Αρρωστοφοβία: Μια αόρατη πραγματικότητα που πλήττει πολλούς ανθρώπους

HerNews ka

Όταν η μητέρα “λείπει” – Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης εξηγεί στο ΗerNews

HerNews ka