HerNews.gr
Ελλάδα

Γίνονται προσβάσιμα σε μαθητές με αναπηρία τα σχολεία της Αθήνας

Προσβάσιμα στους μαθητές-μαθήτριες με αναπηρία γίνονται και τα 257 σχολεία της Αθήνας. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το 49ο Γυμνάσιο Αθηνών, στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις προσβασιμότητας για ΑμΕΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του μεγάλου προγράμματος που είναι σε εξέλιξη από τον δήμο για όλα τα σχολεία της πρωτεύουσας.

131 σχολικά συγκροτήματα θα κατασκευαστούν είτε ηλεκτροκίνητα αναβατόρια, είτε ανελκυστήρες, είτε φορητές κινητές ράμπες

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, το συγκεκριμένο σχολείο, απέκτησε αναβατόριο, ράμπες, αλλά και WC για την ανεμπόδιστη πρόσβαση μαθήτριας του γυμνασίου με κινητικά προβλήματα. Στο πλαίσιο του προγράμματος του δήμου, σε 185 σχολικές μονάδες θα δημιουργηθούν νέες ράμπες, ενώ 236 σχολεία θα αποκτήσουν λειτουργικά και κατάλληλα WC για ΑμΕΑ.

Επίσης, σε 131 σχολικά συγκροτήματα θα κατασκευαστούν είτε ηλεκτροκίνητα αναβατόρια, είτε ανελκυστήρες, είτε φορητές κινητές ράμπες, ώστε να γίνουν προσβάσιμα.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε «κάναμε πράξη την υπόσχεσή μας -που ήταν ταυτόχρονα και υποχρέωση- να εξασφαλίσουμε στη μαθήτρια την εύκολη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σχολείο της.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου:«Δεν θα χύσω κροκοδείλια δάκρυα σαν μερικούς μερικούς»

Her News b

Ανδριάνα Ζαρακέλη: «Ψηφίζουμε για τον Πειραιά που αγαπάμε, την πόλη που ονειρευόμαστε»

Her News

Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα με καταιγίδες, λασποβροχές και αφρικανική σκόνη

HerNews ka