HerNews.gr
Beauty

Μάσκαρα: Πότε πρέπει να την πετάξεις; – Δες τα σημάδια

mascara

Ποια είναι τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις οτι η μάσκαρά σου έχει λήξει και πρέπει άμεσα να την πετάξεις και εννοείται να μην τη χρησιμοποιείς πια;

Ας δούμε αναλυτικά τα σημάδια που θα σου δώσει η μάσκαρα σου:

Μυρωδιά

Ξεκινάμε από τα βασικά. Για να μυρίζει κάτι άσχημα (πόσο μάλλον αν αυτό το κάτι είναι καλλυντικό, άρα δεν θα έπρεπε να μυρίζει άσχημα εξ’ ορισμού) σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορείς να καταλάβεις λοιπόν, ότι μια μάσκαρα έχει λήξει, απλά, μυρίζοντάς τη. Αν μυρίζει άσχημα, ξέρεις ότι είναι ώρα να το πετάξεις!

mascara

Χρώμα και σύνθεση

Επόμενο στοιχείο; Παρατήρησε το χρώμα και την υφή/ φόρμουλά της. Αν για παράδειγμα η φόρμουλά της έχει διαχωριστεί, έχει στεγνώσει ή βγαίνει σε «κομμάτια» πάνω στο βουρτσάκι της, μάλλον ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσεις με μία νέα, για το καλό των ματιών σου.

mascara

Υγεία των ματιών

Κακά τα ψέματα, καλό είναι να μην φτάσεις σ’ αυτό το σημείο. Να καταλάβεις δηλαδή, οτι η μάσκαρά σου έχει λήξει επειδή εμφάνισες έναν ερεθισμό στα μάτια σου. Τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, επομένως η χρήση μιας ληγμένης φόρμουλας μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς ή λοιμώξεις στα μάτια λόγω της συσσώρευσης βακτηρίων που μπορούν να μεταφερθούν στα μάτια.

Σε γενικές γραμμές, φρόντιζε να αντικαθιστάς την παλιά σου μάσκαρα με μία καινούργια κάθε τρεις έως έξι μήνες το πολύ. Επίσης, ένα έξυπνο tip σε περίπτωση που δεν βάφεσαι καθημερινά ή δεν έχεις καταλήξει σ’ αυτή τη μία και μοναδική μάσκαρα που κάνει ακαταμάχητες τις βλεφαρίδες σου, είναι να επενδύεις σε μάσκαρα travel size. Έτσι εξοικονομείς χρήματα και την αντικαθιστάς συχνά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Παρανυχίδες: Δείτε πώς θα απαλλαγείτε

Her News

Καλλυντικά: Ποια είναι η διάρκεια ζωής τους;

Her News b

Hailey Bieber: Aποχωρήστηκε τα glazed donut και δημιούργησε μια νέα τάση στο μανικιούρ

HerNewskl