HerNews.gr
Καριέρα

Καριέρα: 5 χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στην επαγγελματική σου ζωή!

Η επαγγελματική ζωή είναι όσο σημαντική είναι και η προσωπική ζωή ενός ανθρώπου και επηρεάζει καθοριστικά την ψυχολογία του. Παρακάτω θα βρείτε 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην επαγγελματική σας ζωή.

Να έχετε πρότυπα, αλλά να μην αντιγράφετε άλλους.

Ακολουθώντας, αντιγράφοντας και επαναλαμβάνοντας αυτά που κάνουν οι άλλοι, περιορίζετε πολύ τον εαυτό σας. Να φροντίζετε να διαφοροποιείστε από τους υπόλοιπους, να είστε αυθεντικοί και να αποτελείτε εσείς τη βασική πηγή έμπνευσης του εαυτού σας.

Το να βλέπετε την επιτυχία των άλλων και να προσπαθείτε να κάνετε ό,τι έκαναν μόνο και μόνο για να φτάσετε στο ίδιο αποτέλεσμα, τότε, περισσότερο κακό παρά καλό θα κάνετε. Είναι ωραίο να υπάρχουν πρότυπα και θαυμασμός προς τους άλλους, αλλά μόνο όταν αυτό είναι ως έναν ορισμένο βαθμό.

Αλλάξτε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα προβλήματα.

Ο κάθε άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με εμπόδια και προβλήματα στην επαγγελματική του ζωή που πρέπει να ξεπεράσει. Φυσικά και πρέπει να τα αντιμετωπίσετε κι όχι να προσπαθείτε να τα αποφύγετε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βυθίζεστε σε αυτά ή να τα παίρνετε μέσα σας και στο σπίτι. Διαχωρίστε την προσωπική από την επαγγελματική ζωή κι ό,τι σας απασχολεί στη δουλειά, αφήστε το εκεί.

Αν είναι μάλιστα εφικτό, προσπαθήστε να τα αντιμετωπίσετε περισσότερο ως πρόκληση και λιγότερο ως πρόβλημα. Αν αισθάνεστε ό,τι όλα αυτά σας ταλαιπωρούν πολύ, μπορείτε πάντα να κλείσετε μια δια ζώσης συνεδρία ή να κάνετε online ψυχοθεραπεία με έμπειρο ψυχολόγο για να λάβετε επαγγελματική καθοδήγηση.

Πιστέψτε πραγματικά στους στόχους σας.

Και κάντε ένα βήμα παραπέρα. Συμπεριφερθείτε σα να τους έχετε ήδη πετύχει. Να συμπεριφέρεστε και να σκέφτεστε σα να έχετε φτάσει ήδη εκεί που θέλετε και μην το αντιμετωπίζετε σαν κάτι άπιαστο. Όπως όλα, έτσι κι αυτό ξεκινάει από το μυαλό, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποκτήσετε το σωστό mindset.

Εκτιμήστε σωστά τις καταστάσεις.

Είναι σημαντικό να γίνεται σωστή εκτίμηση της εκάστοτε κατάστασης. Πριν βρείτε τη λύση του προβλήματος πρέπει πρώτα να βρεθεί η ρίζα του. Πρόκειται για μια πρόκληση, με την οποία συχνά θα έρθετε αντιμέτωποι στη δουλειά σας, και που σε κάθε περίπτωση θα σας εξελίξει και θα σας κάνει καλύτερους.

Το να είστε σε θέση να κάνετε σωστές εκτιμήσεις στην επαγγελματική σας ζωή, θα σας βοηθήσει αργότερα να προλάβετε διάφορα προβλήματα που μπορεί να ακολουθήσουν. Κάντε, λοιπόν ένα βήμα πίσω κι αντί να πάρετε μια βιαστική απόφαση με αμφίβολα αποτελέσματα, επιλέξτε να κάνετε μια σωστή ανάλυση της κατάστασης.

Τολμήστε να αναλάβετε νέες ευθύνες.

Η ιδέα των ευθυνών συνήθως προβληματίζει πολλούς επαγγελματίες. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθείτε, θα εξελιχθείτε και θα μάθετε νέα πράγματα. Το να αναλαμβάνετε νέες ευθύνες θα σας βοηθήσει στο να αρχίσετε να αποκτάτε ηγετικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες.

Αν μάλιστα αυτός είναι και ο τελικός σας σκοπός, το να βγείτε από το comfort zone σας και να αναλάβετε νέα πράγματα θα σας κάνει πολύ καλό. Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών ηγετικών χαρακτηριστικών, τότε ένας σύμβουλος στελεχών επιχειρήσεων μπορεί να σας παρέχει μεγαλύτερη καθοδήγηση.

Να ακούτε τους άλλους, αλλά να παίρνετε εσείς την τελική απόφαση.

Όπως στην προσωπική, έτσι και στην επαγγελματική σας ζωή θα ακούσετε διάφορες κριτικές, άλλες κακές και άλλες καλές. Να ακούτε τη γνώμη και την κριτική των άλλων, αλλά να είστε εσείς που παίρνετε την τελική απόφαση. Κανείς δεν ξέρει τις ικανότητές σας τόσο καλά όσο εσείς.

Πηγή: Ergasia.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 τρόποι να ανταπεξέλθεις σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον

Her News

Δεν πήρες προαγωγή; Να τι πρέπει να κάνεις!

Her News

Καριέρα: Τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα του μέλλοντος

Her News