HerNews.gr
Health

Ο Δρ. Δημήτριος Τσούκας πρωτοπορεί με νέα μέθοδο αναγεννητικής ιατρικής!

Μία νέα πρωτοποριακή μέθοδο αναγεννητικής ιατρικής εφάρμοσε πρόσφατα ο γνωστός Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δημήτρης Τσούκας, Αμ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Nebraska-Lincoln Αμερικής εξειδικευμένος στην Ελάχιστα Επεμβατική και Αρθροσκοπική Χειρουργική, στις Αθλητικές Κακώσεις και στην Αναγεννητική Ιατρική.

Συγκεκριμένα η μέθοδος αυτή αφορά τη λήψη μικρών χόνδρινων μοσχευμάτων από το αυτί του ασθενή με πολύ μικρές τομές που δεν χρειάζονται συρραφή με τοπική αναισθησία.

Στη συνέχεια τα μοσχεύματα αυτά δέχονται μηχανική και μόνο επεξεργασία χωρίς πρόσμιξη με φάρμακα, ένζυμα ή άλλες ουσίες. Με αυτή τη μέθοδο, η επεξεργασία γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα και τα μηχανήματα της εταιρείας Regenera Activa, η οποία έχει εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει τον κ. Τσούκα.
Το τελικό προϊόν είναι σε υγρή μορφή, το οποίο με ένεση εντελώς ανώδυνα χορηγείται στην πάσχουσα άρθρωση από αρθρίτιδα και χονδροπάθεια. Δεν υπάρχει περίπτωση απόρριψης των μοσχευμάτων αφού είναι αυτόλογα, δηλαδή του ίδιου ασθενή και δεν προσμιγνύονται με άλλες ουσίες.

Η μέθοδος αυτή με βάση την βιβλιογραφία γίνεται μία (!) φορά και τα αποτελέσματά της, ελάττωση του πόνου και της δυσκαμψίας της άρθρωσης και αύξηση του πάχους του χόνδρου, διαρκούν 3-4 χρόνια.

Γενικά η μέθοδος εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε άρθρωση με αρθρίτιδα μέχρι και 3ου σταδίου και βλάβη του αρθρικού χόνδρου καθώς και σε βλάβες τενόντων όπως μερική ρήξη του τένοντα του υπερακανθίου μυός του ώμου.

Η επιτυχία της μεθόδου έγκειται στο γεγονός ότι αυτόλογα χόνδρινα μικρομοσχεύματα περιέχουν κυτταρικούς δείκτες χόνδρινων προγονικών κυττάρων όπως CD44, CD90, CD117, αυξητικούς παράγοντες όπως IGF-1 και TGFβ και έχουν την ικανότητα αύξησης χόνδρου μέσω αυξημένης παραγωγής γλυκοζαμινογλυκανών (GAGs) και κολλαγόνου ΙΙ. Έτσι ελαττώνεται η φλεγμονή, η ίνωση και η απόπτωση.

Η μέθοδος μπορεί να γίνει και σε ιατρείο με αυξημένες συνθήκες αντισηψίας.

Ο Δρ. Δημήτριος Τσούκας θεωρείται ο πιο έμπειρος Ορθοπαιδικός Χειρουργός στην Αναγεννητική Ιατρική. Είναι πιστοποιημένος σε μεθόδους όπως η Regenera Activa και η χρήση βλαστοκυττάρων λιπώδους ιστού Lipogems. Το κέντρο του Elite Regenerative Clinic Athens είναι κέντρο Αριστείας και εκπαιδευτικό κέντρο της κορυφαίας παγκόσμια μεθόδου βλαστοκυττάρων λιπώδους ιστού Lipogems.

Τσούκας Δημήτριος

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αθλητικών Κακώσεων και Αναγεννητικής Ιατρικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ

info@tsoukas-ortho.gr

www.drtsoukas.com

@tsoukasdimitrios

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

Νεότερα Άρθρα

Πρωινό Ξύπνημα: Κι όμως μπορεί να γίνει ευχάριστο

Her News b

Σπανάκι: Τα οφέλη που έχει για την υγεία

Her News

Άφτρες στο στόμα: Όσα θες να ξέρεις

Her News