HerNews.gr
Social News

Naomi Watts: “Σας φρικάρει η λέξη εμμηνόπαυση; Εμένα με φρίκαρε. Αλλά γιατί;”

Naomi Watts

Η Naomi Watts με τη συμπεριφορά της και τις δηλώσεις της κάνει πάντα όλα αυτά τα χρόνια τη διαφορά λόγω της ακτιβιστικής της δράσης.

Naomi Watts

Η ίδια μάχεται έναντι σε θέματα που μέχρι τώρα ήταν ταμπού για την κοινωνία μας, όπως είναι το AIDS. Η Naomi Watts συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη ως πρέσβειρα του οργανισμού UNAIDS. Αυτήν την φορά μίλησε ανοιχτά χωρίς να φοβάται τίποτα για την εμμηνόπαυση μέσα από μια δημοσίευση στο Instagram. Πιο συγκεκριμενα εκείνη έγραψε χαρακτηριστικά ότι:

Σας φρικάρει η λέξη εμμηνόπαυση; Εμένα με φρίκαρε. Αλλά γιατί; Είναι απλά μία φυσική περίοδος της ζωής και κάτι που επηρεάζει το μισό πληθυσμό της Γης και που ο υπόλοιπος μισός πληθυσμός θα το νιώσει έμμεσα (οπότε σας παρακαλώ συνεχίστε να διαβάζετε, ακόμα κι αν είστε άντρες. Είχα προχωρήσει πιά αρκετά στη δεκαετία των 30 μου, όταν τελικά ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω να σκέφτομαι να δημιουργήσω οικογένεια.

Τότε ήρθε στη ζωή μου η λέξη που αρχίζει από Ε και ένιωσα σαν να είχα μετωπική σύγκρουση με φορτηγό. Πώς θα μπορούσα να το καταλάβω αυτό, αφού κανείς δεν μιλούσε για το ζήτημα. Ήρθε πιο γρήγορα σε μένα απ’ ό,τι στους συνομήλικούς μου. Οι μέντορές μου και η μαμά μου δεν έδειχναν διάθεση να το συζητήσουν, δεν ήξερα πώς να ζητήσω βοήθεια και δεν ήξεραν πώς να μου την προσφέρουν. Ακόμα κι οι γιατροί είχαν λίγα να μου πουν.

Naomi Watts

Είναι σαν ένας άγραφος κώδικας σιωπής: Οι γυναίκες πρέπει να το καταπιούν και να το διαχειριστούν, επειδή έτσι έκαναν οι προηγούμενες γενιές.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να δούμε τις γυναίκες σε αυτή τη φάση της ζωής τους ή σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ να εκπροσωπούνται επαρκώς.Έχουμε υποβαθμιστεί στα media, στις ιστορίες και στο marketing, για τόσο πολύ καιρό. Ειδικά τη στιγμή που το 2025 περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο γυναίκες θα βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Όταν ρίχνεις φως σε άβολες συζητήσεις, γίνονται ευκολότερες. Έχει σημειωθεί πρόοδος. Αλλά γιατί αυτή η συγκεκριμένη συζήτηση μας έχει πάρει τόσο πολύ καιρό;

ο να γερνάς είναι ένα προνόμιο. Είναι μία εποχή στην οποία εμείς θα πρέπει να νιώθουμε περήφανες για τη συσσώρευση της εμπειρίας μας. Να νιώθουμε ενδυναμωμένες και αναπολογητικές. Το να γίνομαι μέρος της αλλαγής σε μία γενιά, με ενθουσιάζει. Δεν πρέπει πια να περπατάμε αυτόν τον δρόμο μόνες”.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Watts (@naomiwatts)

 

 

Νεότερα Άρθρα

Ιωάννα Τούνη: Στη Μύκονο με το Νουνίτο που έκανε το πρώτο του μπάνιο – ΦΩΤΟ

HerNews ka

Δήμητρα Αλεξανδράκη: “Το έπαθα λόγω ορμονών και λόγω του ότι δεν βάζω αντηλιακό στον ήλιο”

HerNewskl

Σοφία Χατζηπαντελή: Κάνει διάλειμμα από τον χώρο της μόδας για να προστατέψει την ψυχική της υγεία

HerNews ka