HerNews.gr
Ελλάδα

Δίκη για πλημμύρες στη Μάνδρα: Στις 23 Ιουνίου οι ποινές για τους 8 που κρίθηκαν ένοχοι

πλημμυρες

Στις 23 Ιουνίου αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του επί των ποινών για τους οκτώ κατηγορούμενους που έκρινε ενόχους το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση για τη μεγάλη πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017, που στοίχησε τη ζωή σε 25 ανθρώπους

Το δικαστήριο, μετά από πολύμηνη διαδικασία, έκρινε κατά πλειοψηφία ενόχους οκτώ κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων δύο αντιπεριφερειάρχες, την τότε δήμαρχο στη Μάνδρα, δασάρχες και στελέχη πολεοδομίας, για τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αντίθετα, έκρινε αθώα την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. Ομόφωνα για την πράξη της παράβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλειας, των σωματικών βλαβών από αμέλεια και της πλημμύρας δια παραλήψεως από υπόχρεο.

Επίσης, το δικαστήριο έκρινε αθώους άλλους 12 κατηγορούμενους, υπαλλήλους δασαρχείου, τον τότε δήμαρχο Μεγάρων, τον τότε δήμαρχο Ελευσίνας, υπαλλήλους πολεοδομίας και υπαλλήλους επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της ήταν καταπέλτης κατά της πρώην περιφερειάρχη Αττικής.

Μανδρα

«Η κατηγορούμενη αναφέρεται σε αντιπλημμυρικά έργα πριν από την εκλογή της και μάλιστα έκανε κριτική στον προκάτοχο της για το θέμα αυτό. Κατά τις δηλώσεις της ένα σχέδιο τέτοιο αντιπλημμυρικό θα μπορούσε να εκπονηθεί σε έξι μήνες. Σε τηλεοπτική συνέντευξη ρίχνει ευθύνη σε περιφερειάρχη Βορείου Ελλάδος για πλημύρες με έναν νεκρό. “Δεν μπορούν κάποιοι να επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους και να τις μεταφέρουν σε άλλους», είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, η εισαγγελική λειτουργός.

Από την πλευρά της η κ. Δούρου κατά την απολογία της είχε αναφέρει ότι αναλαμβάνει την πολιτική, αλλά όχι και την ποινική ευθύνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορονοϊός: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες;

Her News b

Εκτός πόλεων τα κοτέτσια και οι στάβλοι – Ποιες περιοχές αφορά

Her News

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 15 περιοχές σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων

HerNews ka