HerNews.gr
Ελλάδα

Οι οδηγίες – «κλειδιά» για να πάρετε την επιδότηση έως 100 ευρώ για τα καύσιμα

βενζινη

Σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά θα δοθεί η αυξημένη έως τα 100 ευρώ επιδότηση για τα υγρά καύσιμα το επόμενο τρίμηνο που θα ρίξει τη λιανική τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο με βάση το νέο κυβερνητικό πακέτο- ανάχωμα στο κύμα της ακρίβειας.

Ωστόσο για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση τα νοικοκυριά θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις και να κάνουν τις σωστές κινήσεις στην υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει που θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου σχετικά με την επιδότηση για τα καύσιμα.

καύσιμα

Αναλυτικότερα θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι. Η επιδότηση για τη βενζίνη που καλύπτει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα

Κριτήρια και προϋποθέσεις.

1. Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Έτσι για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ για ένα παιδί τα 36.000 ευρώ για δύο παιδία τα 39.000 ευρώ, για τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και ούτω καθεξής με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών. Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια από τα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών οχημάτων.

2. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα στο gov.gr που θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νίκος Στραβελάκης: Με πνευμονία εισήχθη στο νοσοκομείο – Νοσεί με κορονοϊό

Her News

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους

Her News

Σκόπελος: Ακρωτηριάστηκε μωρό 1,5 έτους – Διεκομήσθη στο Βόλο

Her News