HerNews.gr
Ελλάδα

Πάτρα: Ο εισαγγελέας καλεί Ρούλα και Δήμητρα Πισπιρίγκου – «Έρχονται» και νέες διώξεις

Το πόρισμα του Νίκου Καρακούκη και του Νίκου Καλογρηά είναι καταπέλτης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς αναφέρει ξεκάθαρα πως ο θάνατος της Μαλένας και της μικρής Ίριδας ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Από εκείνη την ώρα, τα πρόσωπα–κλειδιά κλήθηκαν για καταθέσεις, και πλέον εξετάζονται όλα τα σενάρια, με εκείνο που αναφέρει πως θα υπάρξουν περαιτέρω ποινικές διώξεις να επικρατεί.

Παράλληλα, οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τους θανάτους των δύο κοριτσιών βρίσκονται σε κόντρα, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον.

Το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά, που έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας, απέκλεισε τα παθολογικά αίτια για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, οι οποίες έφυγαν από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών και έξι μηνών, αντίστοιχα.

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, το χειρότερο σενάριο, δηλαδή αυτό της εγκληματικής ενέργειας, αφού οι ειδικοί κάνουν λόγο για «βίαιο μηχανισμό θανάτου» και ασφυξία και στα δύο παιδιά, απορρίπτοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο δηλητηρίασης.

Το πόρισμα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα για τη μεν Μαλένα από τις εκδορές που εντοπίστηκαν στο κοριτσάκι, και για την Ίριδα από τις κακώσεις στο στόμα, σε συνδυασμό με το πανάκι που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις για την υπόθεση, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στους εισαγγελείς, οι οποίοι και θα αποφασίσουν αν θα ασκήσουν επιπλέον ποινικές διώξεις κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται ήδη για το θάνατο της Τζωρτζίνας, ή εάν θα ασκηθούν διώξεις και κατά άλλων προσώπων για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις ποινικής εμπλοκής.

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, έδωσε μαραθώνια κατάθεση το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ, για να ακολουθήσει την επόμενη μέρα η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδερφή της κατηγορούμενης, η οποία βρισκόταν στον «τόπο του εγκλήματος» τη μοιραία νύχτα του θανάτου της Ίριδας.

Την ίδια ώρα, το ντόμινο εξελίξεων μετά το πόρισμα, έκανε τον υπουργός Δικαιοσύνης να ζητά τον έλεγχο και μάλλον την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στους ιατροδικαστές που ασχολήθηκαν σε πρώτο στάδιο με το θάνατο των παιδιών στην Πάτρα.

Ο κ. Τσιάρας απευθύνθηκε στον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, κ. Καρακούκη, για να αναλάβει τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος των αρχικών ιατροδικαστών.

Το έναυσμα αυτής της έρευνας δόθηκε, όπως είναι φυσικό, λόγω των διαφορών στα πορίσματα των ιατροδικαστών, τότε και τώρα. Στο πλαίσιο του ελέγχου θα γίνουν διεξοδικές έρευνες για την ανεύρεση τυχόν πλημμελειών ή αμελειών και δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και οι ποινικές διώξεις, αλλά το ζήτημα αυτό άπτεται καθαρά του εισαγγελέα που θα ασχοληθεί με αυτή την ξεχωριστή δικογραφία.

Παράλληλα, η Αντιγόνη Μητσέλου, παθολογοανατόμος που εξέτασε τα στοιχεία θανάτου της Ίριδας, «καρφώνει» την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, για απόκρυψη ιστολογικών στοιχείων της υπόθεσης.

Η παθολογοανατόμος ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη πως όταν ρώτησε την κ. Τσιόλα για νεκροτομικά ευρήματα, η Ρούλα Πισπιρίγκου της απαντούσε πως δεν βρέθηκε τίποτα, ενώ έναν χρόνο αργότερα, μίλησε δημόσια για το πανάκι με το αίμα και για εκχυμώσεις στο άνω χείλος του μωρού. Την ίδια ώρα, η Αντιγόνη Μητσέλου είχε υπογράψει πως το 6 μηνών παιδί έφυγε από τη ζωή από αγενεσία φλεβόκομβου.

Η Αγγελική Τσιόλα απάντησε στις κατηγορίες με μία λιτή δήλωση στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», με την οποία, όμως, αποδίδει ξεκάθαρα την ευθύνη στην κ. Μητσέλου:

«Η κ. Μητσέλου είχε όλες τις πληροφορίες, επέμεινε στο σπάνιο εύρημά της και συνέδεσε όλα τα παθολογο-ανατομικά ευρήματα των λοιπών οργάνων με τη σπάνια παθολογική οντότητα, την οποία και έθεσε ως αιτία θανάτου του βρέφους». Ουσιαστικά, η κ. Τσιόλα δηλώνει πως δεν θα μπορούσε κανένας ιατροδικαστής να μην βασιστεί σε ένα τόσο ξεκάθαρο εύρημα ενός εργαστηρίου, να το παρακάμψει και να κάνει λόγο για έγκλημα!

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρωτοχρονιά: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα

Her News

Καιρός: Κορύφωση του φαινομένου της αφρικανικής σκόνης σήμερα και αύριο

Her News

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Κούγιας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

HerNews ka