HerNews.gr
Ταξίδια

«Στην Τήνο όταν πας ερωτεύεσαι!»: Το νησί των Κυκλάδων που ξεχωρίζει

Τήνιος

Υπάρχει ένα μέρος, που δεν θα το βρείτε μόνο στον χάρτη της χώρας μας, αλλά και μέσα στην καρδιά μου. Η Τήνος. Το νησί των Κυκλάδων, που όσοι τόλμησαν να πάνε για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις, κατάλαβαν γιατί υπάρχουμε εμείς, που το έχουμε λατρέψει.

Σε απόσταση μόλις 3μιση ωρών από το λιμάνι της Ραφήνας, θα βρεις αυτό που πάντα έψαχνες και αυτό που ποτέ δεν πίστευες ότι θα έχεις. Η Τήνος δεν είναι ένα ακόμα νησί των Κυκλάδων. «Στην Τήνο όταν πας ερωτεύεσαι», μου είχαν πει κάποτε. Δεν το πίστεψα, αλλά το ένιωσα. Και κάπως έτσι, λέω και εγώ το ίδιο σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στον δρόμο μου. Τώρα αν ερωτεύεσαι το νησί ή κάποιον άνθρωπο … είναι στο χέρι σου. Δόξα και τιμή σε όσους ερωτεύτηκαν και τα δυο.

Γράφει η Χριστίνα Φωντή

Το λιμάνι μου

Αν δεν νιώθεις ο εαυτός σου, αν θέλεις να ξεφύγεις, αν θέλεις να ξεχάσεις ό,τι συμβαίνει στην ζωή σου, αν θες να αλλάξεις μέσα και έξω, βγάλε ένα εισιτήριο για την Τήνο. Θα βρεθείς εκεί, και από την στιγμή που θα πατήσεις τα πόδια σου στο λιμάνι της Τήνου, θα νιώσεις τον αέρα της να σε αναστατώνει γλυκά. Ξόδεψε λίγα λεπτά για να κοιτάξεις πίσω σου το καράβι που θα φεύγει, και άστο να πάρει μαζί του όσα σε βαραίνουν. Η Τήνος θα σου δώσει απλόχερα όσα χρειάζεσαι μέσα σου. Απόλαυσε το, και θα δεις πως και εσύ θα αποκαλείς το λιμάνι του νησιού… «λιμάνι μου»

pastedGraphic_1.png

Οι παραλίες μου

Αν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνεις στην Τήνο θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς κάποιες παραλίες που είναι σήμα κατατεθέν. Η Κολυμπήθρα, είναι ο νούμερο ένα προορισμός όλων όσων πηγαίνουν το καλοκαίρι στο νησί. Σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από την Χώρα θα δεις τις 50 αποχρώσεις του μπλε κυριολεκτικά και θα νιώσεις και εσύ … σέρφερ.

Για να φτάσεις σε αυτή με το αυτοκίνητο, θα ακολουθήσεις τις πινακίδες προς τον οικισμό Κώμη. Οι παραλίες όμως που θα σε κάνουν να θες να ξοδέψεις όλα τα ηλιοβασιλέματα των καλοκαιριών σου στην Τήνο είναι άλλες… Η Βουρνή (Μπάλλος) , προσωπικά αποτελεί το μέρος που πάντα καταλήγω. Μια αμμώδης παραλία, που βρίσκεται μετά τα Κιόνια.

Το γραφικό ξωκλήσι της Βουρνής που θα δεις όσο βρίσκεσαι εκεί, η Αγία Θαλασσινή, είναι σκαρφαλωμένο στα βράχια. Δεν ξέρω τι κάνει το τοπίο τόσο ιδανικό, αλλά είναι. Αν κατέβετε προς την παραλία αυτή μην παραλείψετε να δειπνήσετε εκεί. Θα με θυμηθείτε. Αν θέλεις πιο χαλάρα και εξωτικά vibes θα επισκεφτείς ένα πρωί την Ρόχαρη. Η Ρόχαρη βρίσκεται κοντά στον Πάνορμο και απέχει 28χλμ περίπου από τη Χώρα. Είναι στην άλλη άκρη του νησιού, αλλά αξίζει να δεις αυτό το άγριο τοπίο και να νιώσεις πόσο αργά και ήρεμα πρέπει να κυλάει η ζωή σου.

pastedGraphic_2.png

Τα χωριά μου

Τα πιο όμορφα και διαφορετικά χωριουδάκια των Κυκλάδων θα τα βρεις στην Τήνο. Φημισμένα και για τα πανηγύρια τους, αλλά πάνω από όλα για την ομορφιά τους. Όλα τους, ένα-ένα, είναι μοναδικά, με τους ανθρώπους να σε αγκαλιάζουν. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποια, σίγουρα θα προτείνω να επισκεφτείς τον Πύργο, το πιο γραφικό χωριό της Τήνου, με το καλύτερο γαλακτομπούρεκο, που βρίσκεται πριν τον Πάνορμο.

Ένα ακόμα πανέμορφο χωρίο είναι το Βωλάξ.

Το Βωλάξ είναι χτισμένο σε οροπέδιο στο κέντρο της Τήνου, και έχει απασχολήσει τόσο την φαντασία αλλά και την επιστήμη. Ένα τοπίο από βράχους, που φαίνονται τόσο συγκεκριμένα τοποθετημένοι, ενώ δεν είναι. Μέσα στο χωριό θα δεις σε κάθε γωνία, σε πόρτες, σε τοίχους, γραμμένα ποιήματα, που σε κάνουν να νιώθεις τον έρωτα να ξεχειλίζει.Εκτός όμως από αυτά τα δυο αγαπημένα χωριά, μην ξεχάσεις να σταματήσεις, στα Δυο Χωριά, στον Τριαντάρο, στον Φαλατάδο και στα Υστέρνια.

pastedGraphic_3.png

Το ηλιοβασίλεμά μου

Την ώρα που ο ήλιος αρχίζει να βουτά μέσα στην θάλασσα, όπου και αν βρίσκεσαι στην Τήνο είναι σαν όνειρο. Η Καρδιανή αποτελεί το top σημείο. Η Καρδιανή είναι από τα πιο όμορφα χωριά του νησιού, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και θέα που κόβει την ανάσα, για αυτό και όλοι προτιμούν να βλέπουν το ηλιοβασίλεμα από εκεί. Για όσους όμως ψάχνουν το κάτι παραπάνω, θα πρότεινα να σταματήσουν λίγο πριν το χωριό της Καρδιανής.

Λίγο πριν την Καρδιανή (χωριό), στρίβετε αριστερά προς τον Όρμο Καρδιανής-Γιαννάκη. Μετά από περίπου 4 χλμ (χωρίς να στρίψετε πουθενά) φτάνετε στην παραλία, όπου θα δείτε τα νερά να παντρεύονται με το ηλιοβασίλεμα και να δημιουργούν την πιο υπέροχη εικόνα. (Άλλο ένα μέρος που δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να φάτε …θα με θυμηθείτε και πάλι)

Τήνιος

Η Παναγία της Τήνου

Η Παναγία της Τήνου δεν χρειάζεται συστάσεις. Για να νιώσεις την γαλήνη μέσα σου θα πρέπει απλά να την επισκεφτείς. Πραγματικά… τα λόγια είναι περιττά. (Μην ξεχάσετε να προσκυνήσετε και στο εκκλησάκι κάτω από την κεντρική εκκλησία)

Τήνιος

Γιατί στην Τήνο;

Γιατί στην Τήνο είναι όλα όσα ψάχνεις. Διασκέδαση μέχρι το πρωί, αλλά και ηρεμία. Φαγητό παραδοσιακό αλλά και μαγαζιά με τα καλύτερα twist της ελληνικής κουζίνας. Παραλίες, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, εκκλησάκια, θέα και οι ομορφότερες στιγμές του καλοκαιριού σου. Και μην ξεχνάς… στην Τήνο πας, και ερωτεύεσαι!

χριστινα-φωντη

 

Χριστίνα Φωντή

Insta https://instagram.com/christinafonti_
FB https://facebook.com/xxfontis
Twitter https://twitter.com/fontifonti_

 

 

 

 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χονγκ Κονγκ: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν

Her News

Χαλκιδική: Οι καλύτερες παραλίες στην εντυπωσιακή χερσόνησο της Ελλάδας

HerNews ka

Τι να προσέξεις αν κάνεις πρώτη φορά κάμπινγκ

Her News