HerNews.gr
Διεθνή

Ο δυσκολότερος χειμώνας της Ευρώπης: Ποια μέτρα θα ανακοινώσει η Κομισιόν

Η ανάγκη για αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, λόγω και της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία οδηγεί τις χώρες της της Ε.Ε. στη λήψη μέτρων. Ποια μέτρα θα ανακοινώσει η Κομισιόν

Το μέτρο που κερδίζει υποστηρικτές είναι η επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, εκτίμηση που φαίνεται και από την αντίδραση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος υποστηρίζει πως η καλύτερη αντίδραση στον φαύλο κύκλο που βυθίζεται η Ευρώπη ενεργειακά είναι το πλαφόν.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένονται αποφάσεις την ερχόμενη Παρασκευή κατά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας, ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, θα ανακοινώσει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας.

Οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν επιλογές για τη συγκράτηση των τιμών της ενέργειας, όπως η επιβολή ανώτατων ορίων στην τιμή του φυσικού αερίου και έκτακτων πιστωτικών γραμμών για τους συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας, σύμφωνα με έγγραφο που έκανε γνωστό το Reuters.

Κατά τη συνάντησή τους στις 9 Σεπτεμβρίου οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θα συζητήσουν έκτακτα πανευρωπαϊκά μέτρα απόκρισης στην απότομη αύξηση των τιμών του αερίου και της ενέργειας που πλήττει τη βιομηχανία της Ευρώπης και αυξάνει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών αφότου η Ρωσία μείωσε τις προμήθειες αερίου στην ΕΕ.

Σύμφωνα με έγγραφο που παραθέτει το Reuters, οι υπουργοί θα εξετάσουν επιλογές που περιλαμβάνουν την επιβολή πλαφόν στην τιμή του εισαγόμενου αερίου, πλαφόν στην τιμή του αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού, ή προσωρινά την αφαίρεση των μονάδων παραγωγής ενέργειας από αέριο από το τρέχον σύστημα προσδιορισμού των τιμών του ηλεκτρισμού στην ΕΕ

Οι υπουργοί θα εξετάσουν επίσης την προσφορά έκτακτης «πανευρωπαϊκής πιστωτικής γραμμής υποστήριξης» για τους συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας, σύμφωνα με το έγγραφο που έχει ετοιμάσει η Τσεχία, που είναι η προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ.

Η Φινλανδία και η Σουηδία ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να προσφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια σε εγγυήσεις ρευστότητας στις εταιρίες ενέργειας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Michelle Obama: Αποκάλυψε τις δυσκολίες που συνάντησε στον Λευκό Οίκο ως Αφρο-Αμερικανίδα!

HerNewskl

Αντζελίνα Τζολί: «Ο Μπραντ Πιτ πήγε να πνίξει ένα από τα παιδιά μας»

Her News

Μέγκαν Μαρκλ: Σοκάρει η μητέρα της στο ντοκιμαντέρ – “Ήθελε να αυτοκτονήσει”

Her News