HerNews.gr
Health

Το φαγητό το βράδυ αυξάνει την πιθανότητα κατάθλιψης και άγχους

Το φαγητό την ημέρα ωφελεί περισσότερο την ψυχική υγεία, ενώ τη νύχτα μπορεί να αυξήσει την κατάθλιψη και το άγχος, συμπέρανε μια νέα μικρή αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία δείχνει ότι ο χρονισμός του φαγητού παίζει κάποιον ρόλο στην ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Φρανκ Σιρ, διευθυντή του Προγράμματος Ιατρικής Χρονοβιολογίας του Τμήματος Διαταραχών Ύπνου του Νοσοκομείου Brigham and Women’s στη Βοστώνη, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (Proceedings of the National Academy of Sciences-PNAS).

Στην έρευνα για το φαγητό βρήκαν ότι όσοι από τους 19 συμμετέχοντες (12 άνδρες και επτά γυναίκες) έτρωγαν, εκτός από τη μέρα, και αργά το βράδυ, είχαν κατά 26% αυξημένα επίπεδα καταθλιπτικής διάθεσης και κατά 16% άγχους.

Ο Σιρ επεσήμανε ότι η μελέτη αφορά, μεταξύ άλλων, όσους εργάζονται συχνά σε νυχτερινές βάρδιες οπότε τρώνε τότε, όσους κάνουν μακρινά υπερατλαντικά ταξίδια και όσους έχουν αϋπνίες με αποτέλεσμα να το ρίχνουν στο φαγητό.

«Η μελέτη μας φέρνει έναν νέο “παίκτη” επί τάπητος: το πότε τρώει κανείς, έχει σημασία για την ψυχική διάθεσή μας», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Detox Water: 3 συνταγές για την απόλυτη αποτοξίνωση

Her News b

Ο Οκτώβριος ως μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

HerNews ka

Παγκόσμια μελέτη επιβεβαιώνει τον αντίκτυπο της Covid στην εκμάθηση της ανάγνωσης

HerNews ka