HerNews.gr
Σχέσεις

Honeymoon phase: Τα 5 στάδια που περνάει μια σχέση στην αρχή της

Η αγαπημένη φάση όλων σε μία σχέση είναι η λεγόμενη “honeymoon phase” και είναι γνωστή σίγουρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Honeymoon phase

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως οι πρώτοι έξι μήνες σε μία σχέση είναι και εκεί οι μήνες του μεγάλου έρωτα. Ωστόσο, στο κάθε ζευγάρι αυτό είναι διαφορετικό αφού υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το καθορίζουν. Σίγουρα είναι σημαντικός ο χαρακτήρας και φυσικά οι προηγούμενες εμπειρίες που έχετε βιώσει.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε η Honeymoon phase μπορεί να έχει διάρκεια μέχει και 2,5 μήνες. 

Ωστόσο, υπάρχουν στάδια στην αρχή μιας σχέσης και κανείς δε μπορεί να τα αμφισβητήσει.

Δέσιμο

Εκεί είναι το στάδιο που αισθάνεστε πεταλούδες στο στομάχι και το μοναδικό πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να κοιτάζεστε στα μάτια. Ζείτε το παραμύθι και δε θέλετε να τελειώσει ποτέ.  Τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν κιόλας από αυτό το στάδιο αφού χάνεται ο ενθουασιμός. 

Συνεξάρτηση

Εκεί είναι η φάση που νιώθετε πως πρέπει να γίνετε ένα και αφηνόμαστε ολοένα και περισσότερο στα χέρια του. Πολλοί είναι εκείνοι που χάνουν τον χαρακτήρα τους για να αρέσουν στον σύντροφο τους. 

Ισχύ

Σε αυτό το σημείο, ο ένας από τους δυο κουράζεται και δε μπορεί να είναι όλα γύρω του τόσο συναισθηματικά. 

Honeymoon phase

Ανεξαρτησία

Η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι δεν πρόκειται να αλλάξετε τον σύντροφό σας. Σε αυτή τη φάση καταλαβαίνετε πως πρέπει ο καθένας να έχει τη δική του ζωή και να κάνετε κοινά πράγματα 

Συνεργασία και υγεία

Είναι η στιγμή που βρίσκετε την τέλεια επικοινωνία και είστε συνάμα και οι οι δύο ώριμοι και ολοκληρωμένοι άνθρωποι που εξελίσσονται χωρίς να αφήνει πίσω ο ένας τον άλλον. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχεδόν σχέση: Tα σημάδια ότι δεν υπάρχουν προοπτικές

Her News b

Σημάδια ότι έχεις μια τοξική σχέση

Her News

Σχέσεις: Νιώθετε ερωτευμένοι ή απλή αγάπη;

Her News b