HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις: Τα έξι red flags που πρέπει να προσέξεις

Είναι γεγονός πως στην αρχή μίας γνωριμίας, όλα είναι ρόδινα. Υπάρχει επικοινωνία, χημεία, είμαστε ενθουσιασμένες και πιστεύουμε πως έχουμε βρει τον τέλειο σύντροφο. Είναι όμως πράγματι έτσι, ή εμείς επιλέγουμε να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό μας και να αγνοήσουμε τα red flags που μας δείχνει το πρόσωπο που έχουμε απέναντί μας;

Τα «red flags» είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που μας δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Φυσικά υπάρχει μία σχετική «διαβάθμιση», άλλα είναι περισσότερο και άλλα λιγότερα σημαντικά και σίγουρα, όλα είναι υποκειμενικά.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες κόκκινες σημαίες που, σύμφωνα με τους ειδικούς, σου «φωνάζουν» πως η νέα σχέση που πας να ξεκινήσεις, ίσως και να μην έχει το μέλλον που ονειρεύεσαι.

Αυτά είναι τα βασικότερα red flags που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Βιάζεται και δημιουργεί σχέση εξάρτησης

Το να νιώσει ο άλλος οικεία μαζί σου από τις πρώτες μόλις ημέρες, ή να νιώσει νωρίς την ανάγκη να πει «σ’ αγαπώ» δεν είναι απαραίτητα red flag. Ωστόσο, αυτός ο «βομβαρδισμός αγάπης», γίνεται επικίνδυνος όταν είναι χειριστικός. Όταν ένα άτομο προσπαθεί να χειραγωγήσει το άλλο σε μια κατάσταση εξάρτησης, από τον πρώτο καιρό, με εκφράσεις τύπου «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα», ίσως να είναι μία συμπεριφορά που πρέπει να προσέξεις.

Κι επειδή το ένστικτό μας σπάνια κάνει λάθος, αν νιώθεις άβολα, τότε ίσως να μην αξίζει τον χρόνο σου.

Αναφέρεται στις πρώην σχέσεις του ως «τρελές»

Σίγουρα δεν γίνεται να είναι όλοι χωρισμοί ευχάριστοι και πρώην και νυν, όλοι μαζί, να παραμένουν φίλοι και να είναι όλα ρόδινα. 

Όμως, αν ο νέος σου σύντροφος εκτοξεύει βιτριόλι κάθε φορά που μιλάει για όλες τις «τρελές» πρώην σχέσεις του, αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι ίσως και ο ίδιος να είναι μέρος του προβλήματος.

Όταν ο σύντροφός σου δεν μπορεί να αναγνωρίσει ότι ευθυνόταν για μερικούς από τους προηγούμενους χωρισμούς του, αυτό είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα red flags.

Ο τρόπος που εκφράζει τον θυμό του σου δημιουργεί ανασφάλεια

Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά. Σε όλες τις σχέσεις θα υπάρξουν εντάσεις αργά ή γρήγορα. Αν βλέπεις ξεσπάσματα και προβλήματα διαχείρισης θυμού, τότε δεν είναι καθόλου απίθανο αυτή η συμπεριφορά να κλιμακωθεί στο μέλλον.

Αν ο σύντροφός σου έχει ξεσπάσματα που σε προβληματίζουν, τότε ίσως να πρέπει να τερματίσεις αυτή τη σχέση.

Δεν σε ακούει

Όταν είμαστε ερωτευμένοι προσέχουμε την κάθε λεπτομέρεια που μας λέει ο άλλος για την ζωή και τα ενδιαφέροντά του. Το να ξεχάσει μία λεπτομέρεια μία στο τόσο, είναι απόλυτα ανθρώπινο. Αν όμως βλέπεις πως δεν σε ακούει και δεν δίνει προσοχή σε αυτά που θες να μοιραστείς μαζί του, μάντεψε… red flag!

Διστάζει να σε συστήσει στους φίλους του

Πέρασε ο πρώτος καιρός της γνωριμίας, όλα κύλησαν ωραία και τώρα είστε ζευγάρι. Όμως, αρνείται ή αποφεύγει να σε γνωρίσει στις παρέες του. Εδώ πρέπει να αναρωτηθείς: Γιατί αποφεύγει να συστήσει τον άνθρωπό του στους φίλους του; Η απάντηση μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις κάποιο βαθύτερο πρόβλημα ή ανησυχία. 

Χρειάζεται συνεχή επιβεβαίωση

Όλοι έχουμε τις ανασφάλειές μας. Και φυσικά όλοι χρειαζόμαστε ανθρώπους γύρω μας να μας εκτιμούν και να μας δίνουν κάπου κάπου ένα boost αυτοπεποίθησης. Αν όμως ο σύντροφός σου ψάχνει μία διαρκή επιβεβαίωση από εσένα για να νιώσει ασφάλεια, τότε έχεις μπροστά σου ένα από τα μεγαλύτερα red flags. 

Ίσως στην αρχή να σου φαίνεται ρομαντικό, όμως αργότερα θα δεις πως η εξάρτησή και η ανάγκη για τη δική σου έγκριση, θα σου δημιουργήσει μεγάλη πίεση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πόσο μπορούν να βλάψουν τις προσωπικές σχέσεις τα social media; Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka

Σχέσεις: Μπορεί να σωθεί μια τοξική σχέση;

Her News b

Σχέσεις: 6 Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το διαζύγιο σας

HerNews ka