HerNews.gr
Beauty

Nιασιναμίδη: Το συστατικό που απομακρύνει τις ατέλειες από την επιδερμίδα

Nιασιναμίδη

H Nιασιναμίδη είναι το συστατικό που θα σας κάνει να βγάλετε από τον θρόνο της την θαυματουργή βιταμίνη C και που θα αλλάξει μια για πάντα τα μέχρι τώρα δεδομένα της skincare ρουτίνα σας. 

niasinamidi6

Σε μια διαρκή αναζήτηση για ένα πιο λαμπερό και υγιές δέρμα, είναι γεγονός πως η βιταμίνη C είχε τα πρωτεία χάρη στα πολλαπλά της οφέλη. Ωστόσο, η βιταμίνη B3, γνωστή και ως Nιασιναμίδη είναι αυτή που θα ανανεώσει στην κυριολεξία την επιδερμίδα σας.

Η λευκαντική της δράση και η ενισχυμένη σε αντιοξειδωτικά σύνθεσή της, την καθιστά έναν ικανό ανταγωνιστή της βιταμίνης C αλλά παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα μαζί της.

Τι είναι η Νιασιναμίδη;

Πρόκειται για μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, την οποία όμως δεν μπορεί να παράξει ο οργανισμός και η λήψη της γίνεται μόνο μέσω της διατροφής και μέσω των προϊόντων περιποίησης.

Ποια είναι τα οφέλη της;

H Nιασιναμίδη, επιδιορθώνει τα κατεστραμμένα κύτταρα και αποτρέπει τις βλαβερές επιδράσεις των ακτίνων UV στην επιδερμίδα.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και η τοπική εφαρμογή της βοηθά στη μείωση της ακμής, στον αποχρωματισμό και στην επούλωση πληγών. Οι αντι-γηραντικές της ιδιότητες, την καθιστούν μια από τις πιο κορυφαίες επιλογές περιποίησης μιας και απαλύνει τις ρυτίδες, μειώνει τις λεπτές γραμμές  και συμβάλλει στην σμίκρυνση των πόρων.

Ωστόσο, διαθέτει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αντιμετωπίζοντας την ακμή και ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας.

Είναι από τα συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, και προτείνεται για κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και για τα ευαίσθητα. Η δράση της νιασιναμίδης στο σύνολό της, συμβάλλει σε μια απόλυτα ομοιόμορφη και λαμπερή όψη.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί  παράλληλα και με άλλα ενεργά συστατικά απογειώνοντας τα αποτελέσματά τους. Για παράδειγμα, αν συνδυαστεί με ρετινόλη, οι ερεθισμοί θα μειωθούν κατά πολύ, ενώ προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα ο συνδυασμός της με το υαλουρονικό οξύ, τη βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά.

Η Nιασιναμίδη είναι ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας σας!

Παρενέργειες της βιταμίνης Β3

Η νιασιναμίδη είναι ένα ισχυρό συστατικό τόσο για την ενυδάτωση του δέρματος όσο και για τη λάμψη του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ορό με νιασιναμίδη, εφαρμόζοντας τον στο πρόσωπο, στον λαιμό και γύρω από τα μάτια, ωστόσο μπορεί να είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ποσότητα που περιέχεται στο προϊόν.

Συνήθως η περιεκτικότητα είναι 2% και 5% αλλά φτάνει και το 10%. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα ξεκινήστε με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα, για παράδειγμα 1-2% για να προλάβετε πιθανούς ερεθισμούς.

Ωστόσο, ανεξαρτήτως περιεκτικότητας, είναι σημαντικό, να αποφεύγετε την  υπερβολική χρήση, καθώς εκτός από ερυθρότητα μπορεί να οδηγήσει και στην εμφάνιση δερματίτιδας.

Πως να  χρησιμοποιήσετε τη Νιασιναμίδη;

Το κλειδί για να επωφεληθείτε από τα οφέλη της βιταμίνης B3 εξαρτάται σημαντικά από το προϊόν που θα επιλέξετε αλλά και από τον τρόπο εφαρμογής.

Εκτός λοιπόν από εξειδικευμένες φόρμουλες θα πρέπει να εστιάσετε στην σωστή απορρόφηση της νιασιναμίδης τηρώντας πιστά το skincare layering.

Η Nιασιναμίδη είναι ένα skincare πολύ-εργαλείο. Είναι από τα συστατικά που λειτουργούν σε όλα τα δέρματα και αντιμετωπίζουν μια ποικιλία προβλημάτων.

Το γεγονός ότι δεν είναι φωτοευαίσθητη την κάνει ακόμα πιο αγαπητή καθώς μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα ερεθισμών.

Η ενυδατική της δράση μιας και ενισχύει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας, ενθαρρύνει την παραγωγή κεραμιδίων (ceramides), τα οποία διατηρούν σε ισορροπία τον δερματικό φραγμό.

Η δυνατότητα επανασύνθεσης  κολλαγόνου και ελαστίνης διατηρεί την επιδερμίδα σφριγηλή, ελαστική και κάνει τις ρυτίδες λιγότερο ορατές ενώ με τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες δρα κατά των ελεύθερων ριζών.

Αν αναζητάτε λοιπόν καινούργιες και ενισχυμένες προσθήκες στην καθημερινή σας περιποίηση, τότε η Nιασιναμίδη αξίζει σίγουρα την προσοχή σας. Πέραν του ότι θα εντυπωσιαστείτε από την υψηλή αποτελεσματικότητά της, μπορείτε να την συνδυάσετε με ήδη υπάρχοντα προϊόντα σας και να ενισχύσετε τη δράση τους.

Το βέβαιο είναι ότι το δέρμα σας θα μεταμορφωθεί και οι ατέλειες θα ανήκουν πια στο παρελθόν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Ροδάκινο-Δυόσμος : Το νέο trend αφεψήματος , με βάση το νερό!

Her News b

Οι αφέλειες κάνουν ξανά την εμφάνισή τους!

HerNewskl

Selena Gomez: Έκανε την edgy πλεξούδα την επόμενη τάση της άνοιξης

HerNewskl