HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις: 6 Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το διαζύγιο σας

Η θλίψη είναι μια έντονη εμπειρία που δεν πρέπει να προσπαθήσετε να καταπιέσετε ή να αγνοήσετε όταν βιώνετε ένα διαζύγιο. Μπορεί να σε χτυπήσει όταν δεν το περιμένεις και είναι καλύτερο να επιτρέψεις στον εαυτό σου να νιώσει τον πόνο και να τον φωνάξεις. 

Όταν καταπιέζετε τη θλίψη του διαζυγίου, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση και να εμποδίσει τη διαδικασία θεραπείας σας. Δεν υπάρχει μαγική λύση για να ξεπεράσεις τη θλίψη και είναι μια διαδικασία που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.

Ο τερματισμός ενός γάμου σημαίνει επίσης αλλαγές στις καθημερινές σας εργασίες και γεγονότα, κάνοντας τη θλίψη να σας κυριεύει σε τυχαίες στιγμές. Είναι δύσκολο να ξέρεις τι θα πυροδοτήσει τα συναισθήματά σου, αλλά γίνεται πιο διαχειρίσιμο και υπάρχουν μερικοί τρόποι να το ξεπεράσεις νωρίτερα

1. Εφαρμόστε η διατηρήστε υγιείς ρουτίνες

Μπορείτε να εστιάσετε στη φροντίδα του εαυτού σας και στη βελτίωση της ευεξίας σας με μια ρουτίνα. Δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο και μπορείτε να ξεκινήσετε με μία ή δύο νέες συνήθειες στη ρουτίνα σας. Σκεφτείτε να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι την ίδια ώρα κάθε πρωί, να κάνετε γυμναστική ή να τρώτε πρωινό. Η προσθήκη μιας νέας πτυχής στην πρωινή σας ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε άλλες ευεργετικές αλλαγές, βοηθώντας σας να νιώσετε καλύτερα συνολικά. Η εφαρμογή μιας ρουτίνας πριν τον ύπνο είναι επίσης πολύ ωφέλιμη όταν αντιμετωπίζετε τη θλίψη του διαζυγίου. 

2. Διασκεδάστε παρά την θλίψη του διαζυγίου

Όταν βιώνετε θλίψη από ένα διαζύγιο, πολλές αρνητικές αναμνήσεις θα απειλήσουν να καταναλώσουν τις σκέψεις σας. Όταν κάνετε πράγματα για να διασκεδάσετε, σας βοηθά να απομακρύνετε το μυαλό σας από την αρνητικότητα.
Το να εστιάσετε στο να περνάτε καλά βοηθάει με πολλούς τρόπους στη διαδικασία του πένθους.
Είστε το μόνο άτομο που μπορεί να γεμίσει το μυαλό σας με θετικότητα, οπότε μην χάνετε καθόλου χρόνο πριν βρείτε πράγματα για τα οποία μπορείτε να χαμογελάσετε.
Εάν δεν θέλετε να κάνετε πολλά, ακόμα και μια βόλτα έξω μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια όμορφη νέα ανάμνηση. Κάθε φορά που βιώνετε μια νέα στιγμή χαράς, σας δίνει περισσότερη ελπίδα για το μέλλον. Σας βοηθά να βρείτε μια ισορροπία κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής ζωής.

3. Αποφύγετε να μπείτε στην διαδικασία να κατηγορείτε πρόσωπα και καταστάσεις

Δεν θα νιώσετε καλύτερα με το να σπαταλάτε τον χρόνο και την ενέργειά σας κατηγορώντας κάποιον για το διαζύγιο. Είναι εύκολο να κατηγορήσεις τον πρώην σου και να σκεφτείς τους λόγους για τους οποίους φταίει.
Ομοίως, είναι εύκολο να κατηγορήσετε τον εαυτό σας και να σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει διαφορετικά. Χρησιμοποιήστε τον προβληματισμό μόνο για μαθησιακούς σκοπούς και προχωρήστε χωρίς να κατηγορείτε ή να κρίνετε τον εαυτό σας.

4. Μείνετε ενεργή και δραστήρια

Η άσκηση σας δίνει την ενέργεια να θεραπευτείτε, προάγοντας τη συνολική σας ευεξία. Η κίνηση παράγει ενέργεια και δύναμη, καθιστώντας την έναν ευεργετικό τρόπο αντιμετώπισης της θλίψης ενός διαζυγίου. Εάν το σώμα σας είναι αδύναμο και δεν κινείστε, θα σας στραγγίσει σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά.
Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα ακραίο για να παραμείνετε δραστήριοι. Το να διατηρείτε το σώμα σας σε κίνηση και την κυκλοφορία του αίματος είναι ευκολότερο από ό,τι νομίζετε και αποτρέπει την καταστολή των συσσωρευμένων συναισθημάτων. Σκεφτείτε να κάνετε γιόγκα ή να περπατήσετε μέχρι να είστε έτοιμοι για κάτι περισσότερο.

5. Γράψτε τις σκέψεις σας σε ένα ημερολόγιο

Το γράψιμο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους επεξεργασίας των σκέψεων και των συναισθημάτων σας. Μπορεί να γράψετε κάτι ασαφές στην αρχή και ξαφνικά να γίνει πολλές σελίδες λέξεων που περιγράφουν αυτό που τρέχει στο μυαλό σας.
Σας επιτρέπει να εκφράσετε τις θετικές και τις αρνητικές σκέψεις σας, βρίσκοντας την ισορροπία που χρειάζεστε απεγνωσμένα αυτό το διάστημα. Έχετε τόσα πολλά να δουλέψετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και χρειάζεστε έναν ουδέτερο χώρο για να εκφράσετε τις σκέψεις σας.

6. Μην βιαστείτε για μια νέα σχέση

Η θεραπεία από τη θλίψη που ζούμε μετά το διαζύγιο απαιτεί χρόνο και η βιασύνη στον έρωτα δεν θα βοηθήσει. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να ανακτήσετε την αίσθηση του εαυτού σας και να μάθετε να είστε ευτυχισμένοι μόνοι σας.
Αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεστε για να ξεπεράσετε τον θυμό του διαζυγίου σας γιατί μια άλλη σχέση δεν θα σας επιτρέψει να θεραπευθείτε. Επιπλέον, το να περνάς χρόνο μόνος μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου στη μελλοντική σου σχέση.

Σχέσεις: Να φεύγεις από ότι δεν σου κάνει καλό

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Boyfriend soft launch: Η τάση για να ανακοινώνουμε την νέα μας σχέση στο Instagram

Her News

Συμπεριφορές που δεν λειτουργούν ποτέ όταν φλερτάρετε με κάποιον!

HerNews ka

Σχέσεις: Ο σύντροφός σας θέλει να σας χωρίσει και αυτά είναι τα σημάδια

Her News b