HerNews.gr
Beauty

Καθαριστικό vs μαντηλάκια καθαρισμού: Τι λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα σας;

Στην μάχη καθαριστικό vs μαντηλάκια καθαρισμού… ποιος είναι τελικά ο νικητής;

Mπορείτε να το ομολογήσετε. Ποια δεν έχει επιστρέψει κουρασμένη στο σπίτι και η ιδέα του ντεμακιγιάζ φαντάζει σαν ανάβαση στο έβερεστ;

Tα μαντηλάκια καθαρισμού μοιάζουν απίστευτα δελεαστικά, μιας και με μια κίνηση θα αφαιρέσουν το μακιγιάζ σας και σε χρόνο μηδέν θα βρίσκεστε στα ζεστά σας σκεπάσματα. Δίχως να το σκεφτείτε, επιλέγετε αυτά έναντι του καθαριστικού σας.

Συν του ότι και μόνο η ιδέα του να βρέξετε το πρόσωπό σας τώρα που έπεσε η θερμοκρασία, σας τρομάζει. Ποια είναι όμως η πιο σωστή συνήθεια;

Ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας τρισευτυχισμένη και θεωρείτε ότι έχετε κάνει το καλύτερο για το δέρμα σας.

Tα μαντηλάκια καθαρισμού, είναι επιλογή πολλών γυναικών, όχι μόνο όταν είναι κουρασμένες, αλλά και ως βασικό βήμα καθαρισμού. Σε οποια κατηγορία κι αν ανήκετε, αν έχετε αυτή τη συνήθεια, συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε ποιος θα κερδίσει τον τίτλο του “King of Cleansing”: Καθαριστικό vs μαντηλάκια καθαρισμού!

Καθαριστικό vs μαντηλάκια

Καθαριστικό vs μαντηλάκια βραδινή ρουτίνα περιποίησης

Το παραδεχόμαστε. Η αλήθεια είναι πως τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι πολύ βολικά, καθώς με μερικές γρήγορες κινήσεις αφαιρούν το μακιγιάζ και κάνουν τη διαδικασία καθαρισμού πιο σύντομη. Ή μήπως όχι; Ας δούμε ποιος θα επικρατήσει, καθαριστικό vs μαντηλάκια καθαρισμού!

Στην πραγματικότητα δεν αφαιρούν αποτελεσματικά όλο το makeup, καθώς δεν καθαρίζουν σε βάθος, παρά μόνο επιφανειακά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα ρύπων στους πόρους της επιδερμίδας σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ξηρότητας, ερεθισμών ακόμα και ακμής.

Φυσικά, τα μαντηλάκια δεν είναι απαγορευτικά σε έκτακτες περιστάσεις. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε σε camping ή αν ξεχάσατε να πάρετε το καθαριστικό σας στις διακοπές σας. Σίγουρα είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε το μακιγιάζ ακόμα και με μαντηλάκια από το να παρακάμψετε τελείως τη διαδικασία! 

Σε τέτοια περίπτωση, στην κόντρα ανάμεσα σε καθαριστικό vs μαντηλάκια, τα μαντηλάκια μπορεί και να κερδίσουν!

Μια σωστή ρουτίνα περιποίησης όμως, θα πρέπει να περιλαμβάνει καθαρισμό με κάποιο προϊόν όπως gel, αφρό ή γαλάκτωμα, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Καθαριστικό vs μαντηλάκια: Τι λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα σας;

Με αυτόν τον τρόπο, το μακιγιάζ και οι ρύποι που προσκολλώνται καθημερινά στο δέρμα σας, θα αφαιρεθούν αποτελεσματικά. Τρίβοντας τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα το προϊόν μαζί με νερό καθαρίζετε σε βάθος τους πόρους σας.

Επίσης, θα διεισδύσουν σωστά τα συστατικά από τα προϊόντα που θα εφαρμόσετε την συνέχεια (τονωτική λοσιόν, serum, ενυδατική κρέμα). 

Εxtra tip: Μάλιστα, αν έχετε δημιουργήσει ένα έντονο, βαρύ μακιγιάζ, δε χρειάζεστε απλά ένα καθαριστικό, χρειάζεστε double cleansing. Τι σημαίνει αυτό;

Θα πρέπει πρωτίστως, να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν που να έχει ως βάση το λάδι. Έτσι, θα “λιώσετε” το μακιγιάζ αποτελεσματικά.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με βάση το νερό (αφρός, micellar) ώστε να αφαιρέσετε τα απομεινάρια του προηγούμενου προϊόντος αλλά και για να απομακρύνετε και τους τελευταίους ρύπους.

Στην μάχη καθαριστικό vs μαντηλάκια λοιπόν, ο νικητής είναι ξεκάθαρα το καθαριστικό!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Συστατικά περιποίησης που επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη

Her News

Πώς να διαλέξεις τη σωστή μάσκαρα

Her News

Μέγκαν Φοξ: Beauty κανόνες που ακολουθεί

Her News