HerNews.gr
Ελλάδα

Με λαμπρότητα η επανακαθιέρωση της Αγίας Τράπεζας στον Άγιο Δημήτριο Ν. Ελβετίας Βύρωνος

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ο Αγιασμός της Αγίας Τραπέζης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, έπειτα από την ολοκλήρωση ανακαινιστικών εργασιών και εξωραϊσμού της Αγίας Τραπέζης και του Ιερού Βήματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολήτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ χοροστάτησε τον Όρθο και εν συνεχεία μετά τη Δοξολογία τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού Αγίας Τραπέζης επί Ανακαινίσει, κατά την οποία εξηγούσε στους πιστούς τα τελούμενα.

Το τυπικό της Ακολουθίας επί Ανακαινίσει της Αγίας Τραπέζης μοιάζει πολύ με το τυπικό των Εγκαινίων, αν και είναι πιο σύντομο και λιτό.

Ωστόσο η Αγία Τράπεζα, πλένεται με τα καθορισμένα αρωματικά μύρα, αποσπογγίζεται και περιβάλλεται  εκ νέου με όλα τα νέα ιερά καλύμματα.

Κατά τη διάρκεια της κατανυκτικής και ταυτόχρονα λαμπρής ακολουθίας οι χοροί έψαλλαν τους προβλεπόμενους στίχους από το Ψαλτήριο.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανή κ. Δανιήλ επέδειξε στο εκκλησίασμα το «Κατασάρκιον», εσωτερικό κάλυμμα της Αγίας Τραπέζης με ζωγραφισμένο τον Ιησού εν τω Τάφω, και κάτωθεν της ιεράς παραστάσεως την αναφορά με το ιστορικό γεγονός της ημέρας όπου και υπέγραψε.

Στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο, έλαβαν δε μέρος ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χριστόδουλος Κοτσίφης και οι Εφημέριοι του Ι. Ναού.

Σε ανάρτηση του ο Cpt. Βάλλης Γεώργιος – Ταμίας Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών αναφέρει:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Γιαννη Καλλιανο που μου έδειξε την Αγία εικόνα της Παναγίας καθώς και Χάρη σε εκείνο που με ενεργοποίησε, μαζί με όλους εσάς που ακούσατε το κάλεσμα μου για να βοηθήσουμε στο έργο της αναβάθμισης του ιερού βήματος της Παναγίας και με την βοήθεια όλων καταφέραμε μετά από περίπου 6 μήνες να ολοκληρωθεί το Θεάρεστο/Ευλογημένο αυτό έργο.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ όλους και να σας ευχηθώ υγεία καλές θάλασσες και η Παναγία να προστατεύει όλους τους Έλληνες Ναυτικούς καθώς και ολα τα πληρωματα των θαλαμηγών Σκαφων. 
Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής Βυρωνα και Υμηττου Δανιηλ καθώς και τον Πατερ Χριστοδουλο για την συνεργασία – βοήθεια – ευλογία-τιμή που καταφέραμε το έργο της Παναγίας να το βγάλουμε εις πέρας .
Ετελέσθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Kαισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού η ακολουθία της καθιερώσεως της ανανεωμένης Αγίας Τραπέζης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βύρωνα.
Στο ναό αυτό απόκειται η Παναγία η παρηγορήτρια η μυροβλύτισσα η οποία 3 χρόνια τώρα συνεχώς δακρύζει και τρέχει το Άγιο Μύρο. Επισήμως Προσκεκλημένοι ήταν ο Βουλευτης Νοτίου τομέα Καλλιανος Γιαννης και ο Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών Βαλλης Γεώργιος .

Παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Καλλιάνος και ο κ. Γιώργος Βάλλης, Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών.

Αξιόλογη ήταν και η συμμετοχή του λαού, ο οποίος κατέκλυσε τον Ιερό Ναό από νωρίς το πρωί, προκειμένου να συμμετάσχει στη σπάνια αυτή πνευματική εμπειρία της Ενορία μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Προϊστάμενο και Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη καθώς και τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους αλλά και τον πιστό λαό με ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Γεώργιο Βάλλη ο οποίος τα μέγιστα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Βεβαρημένη η κατάσταση της υγείας του – Η υπόθεση του τροχαίου οδηγείται στο Εφετείο

HerNews ka

Κακοκαιρία Daniel: Βρήκε τους ληστές να κάνουν πλιάτσικο στο σπίτι του μία ημέρα μετά την πλημμύρα

HerNews ka

Σπάσε τη σιωπή: Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Her News b