HerNews.gr
Ελλάδα

Κοκτέϊλ κορονοϊού και γρίπης: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες – Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι

Κοκτέϊλ κορονοϊού και γρίπης: Τον κώδωνα του κινδύνου για διπλή επιδημία γρίπης – κορωνοιού κρούουν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Οργάνωσης Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Παρά το γεγονός της μικρής κάμψης των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα αλλά και της καλοκαιρίας που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν κολλήσει κορωνοϊό και αναγκάζονται να νοσηλευθούν, αυξάνεται αργά αλλά σταθερά. Την ίδια στιγμή ανεβαίνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακό 1.484 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και 102 σε ΜΕΘ COVID. Το μόνο θετικό αυτήν την περίοδο που διανύουμε είναι ότι ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας είναι μόλις 18 όταν το καλοκαίρι οι νοσηλείες είχαν ξεπεράσει τις 100.

Close-up view of covid-19 IgG/IgM rapid test casette indicating a negative infection .

Η ΠΟΕΔΗΝ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη αύξηση δύο επιδημιών τις επόμενες εβδομάδες, της Covid-19, αλλά και της γρίπης.

Οι αριθμοί αυτοί έχουν αυξηθεί σημαντικά αν όχι ανησυχητικά το τελευταίο 20μερο σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, αναφέροντας ότι:

Την Τρίτη 25/10 στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν σε απλές κλινικές Covid-19, 1.484 ασθενείς -σε 3.591 κλίνες που δεσμεύονται- και 102 ασθενείς σε ΜΕΘ – στις 221 κλίνες ΜΕΘ που συνολικά δεσμεύονται για περιστατικά κορονοϊού.

Στις 19/10 νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες 1.371 ασθενείς με κορονοϊό και 95 στις ΜΕΘ.

Στις 5/10 νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες 1.155 ασθενείς με κορονοϊό και 77 στις ΜΕΘ.

«Υπάρχει σταδιακή αύξηση που πρέπει να μας κρατάει σε επαγρύπνηση», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και προσθέτουν πως καραδοκούν οι μεταλλάξεις και η γρίπη. Ήδη στα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να υπάρχουν και νοσηλείες περιστατικών γρίπης, όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος: «Ήδη στα νοσοκομεία έχουν νοσηλείες περιστατικών γρίπης. Λόγω της χαλάρωσης των μέτρων προστασίας είναι βέβαιον ότι θα έχουμε φέτος αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών από γρίπη. Υπάρχει φόβος να καταλήξουμε το χειμώνα σε «διπλοθεματική» λειτουργία των νοσοκομείων με κορονοϊό και γρίπη σε βάρος των ασθενών άλλων παθήσεων, με νέες αναβολές χειρουργείων, θεραπειών, διαγνωστικών εξετάσεων», αναφέρει.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομείο αναφέρθηκαν και στην επικείμενη αλλαγή του τρόπου νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία η οποία προβλέπει τη νοσηλεία των ασθενών που είναι θετικοί στον ιό σε αντίστοιχες κλινικές της κυρίας πάθησής τους και όχι σε ειδικούς χώρους με όλα τα μέτρα προστασίας. Τόνισαν ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη πρακτική σε περίπτωση νέας κορύφωσης της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αντώνης Καργιώτης: Ο ανιψιός του θα πάρει το όνομά του!

HerNews ka

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς τους πολίτες λόγω κακοκαιρίας

Her News

Η Chiara Ferragni έγινε μαμά για δεύτερη φορά

Her News