HerNews.gr
DECORNEWS

Οι καλύτερες συμβουλές οργάνωσης για το πιο τακτοποιημένο σπίτι

Ακολουθήστε αυτές τις εγκεκριμένες από τους ειδικούς συμβουλές οργάνωσης για να αντιμετωπίσετε την ακαταστασία σε κάθε σημείο του σπιτιού σας.

Μπορεί ακόμη και να ελευθερώσετε λίγο επιπλέον χώρο… που δεν αποτελεί δικαιολογία για να τον γεμίσετε με περισσότερα πράγματα.

Είτε έχετε μικρό είτε μεγάλο σπίτι αυτές οι συμβουλές ταιριάζουν παντού και θα σας βολέψουν και αισθητικά αλλά και από θέμα τακτοποίησης.

Κρεμάστε μια ράγα για κατσαρόλες

Ένα κομμάτι χάλκινου σωλήνα που μπορείτε να βρείτε άνετα  σε οποιοδήποτε υλικό, μπορεί να δημιουργήσει χώρο για να κρεμάσετε κατσαρόλες, κουτάλες και άλλα απαραίτητα για την κουζίνα.

Φτιάξτε έναν μοντέρνο χώρο για τα κατοικίδιά σας

Κρατήστε τους τετράποδους φίλους σας πάντα δίπλα σας, χωρίς να αφήνετε τα κρεβάτια, τα μπολ με φαγητό και τα παιχνίδια τους να αλλοιώσουν το στυλ σας.

Εδώ, μια μονόχρωμη προσέγγιση μεταμφιέζει ένα κρεβάτι σκύλου μέσα σε έναν χαμηλότερο χώρο ντουλαπιού και ένα συρτάρι για μπολ για τροφές για κατοικίδια.

Προσθέστε μια κρεμάστρα για πετσέτες στη ντουλάπα λευκών ειδών

Δεν είναι μόνο για το μπάνιο. Μια κρεμάστρα πάνω από την πόρτα δημιουργεί χώρο αποθήκευσης που δεν φαίνεται για επιπλέον τραπεζομάντιλα, ριχτάρια ή πετσέτες.

Επενδύστε σε διοργανωτές συρταριών

Ένα ακατάστατο συρτάρι γραφείου δεν βοηθά την παραγωγικότητά σας. Ανακατέψτε και ταιριάξτε πλαστικά διαχωριστικά ώστε τα στυλό, τα μολύβια και οι συνδετήρες σας να έχουν όλα ένα μέρος για να αποθηκεύονται.

Επίσης λειτουργεί άψογα και στο συρτάρι με τα καλλυντικά σας.

Διδάξτε στα παιδιά σας τον κανόνα “Ένα έρχεται, ένα φεύγει”.

Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι η αποθήκευση δεν βοηθάει και ότι η συνέχιση της συλλογής οδηγεί τελικά σε ακαταστασία και χάος. Όταν πάρουν ένα νέο παιχνίδι ή ένα νέο τζιν, δωρίστε τα παλιά σε άλλα παιδάκια.

Χρησιμοποιήστε διαφανή δοχεία

Εάν η κουζίνα σας ή το μπάνιο σας δεν έχει αποθηκευτικό χώρο , ο πάγκος σας θα νιώσει το μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Επιλέξτε λοιπόν όμορφα δοχεία (και όχι μια σειρά από κουτιά supermarket) όταν πρέπει να αφιερώσετε ορατό χώρο στο φαγητό. Επίσης μπορείτε να αποθηκεύσετε και τα απορρυπαντικά σας σε αυτά τα δοχεία.

Κρεμάστε τα προϊόντα περιποίησης σε γάντζους

Πρώτα, προσθέστε ένα δεύτερο κουρτινόξυλο στη μπανιέρα σας, κοντά στον τοίχο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε κρεμαστά κλιπ (όπως γαντζάκια κλιπ κουρτίνας “C”) για να κρατάτε τα προϊόντα περιποίησης.

Χρησιμοποιήστε μια κουβέρτα για να περιέχει τον χώρο παιχνιδιού

Όταν τα μικρά σας παίζουν με Lego ή άλλα παιχνίδια πολλών τεμαχίων, ξεκινήστε απλώνοντας πρώτα μια μεγάλη κουβέρτα ή σεντόνι. Με αυτόν τον τρόπο, όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε, μπορείτε να φέρετε τα άκρα της κουβέρτας μαζί και να πετάξετε γρήγορα τα παιχνίδια πίσω στον κάδο αποθήκευσης τους.

Αποθηκεύστε τα παπούτσια σας από το πίσω μέρος στο μπροστά

Οργανώνοντας τα παπούτσια σας από το πίσω μέρος στο μπροστινό, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τον χώρο (χώρος για περισσότερα παπούτσια!), δίνοντάς σας μια γρήγορη ματιά για το χρώμα, το στυλ  και το ύψος του τακουνιού για να επιταχύνετε το ντύσιμο.

Χρησιμοποιήστε τις πλευρές του ντουλαπιού για αποθήκευση

Πάρτε σφουγγάρια και υγρά πιάτων μακριά από τον πάγκο σας τοποθετώντας τα σε αντικείμενα αποθήκευσης γραφείου κρεμασμένα στο πλάι των κοντινών ντουλαπιών (ένας χώρος που δεν χρησιμοποιείται πάντα).

Αποτρέψτε την ακαταστασία με κάτι όμορφο

Δεδομένου ότι είναι συχνά πολύ εύκολο να πετάξετε πράγματα οπουδήποτε, αλλάξτε το σενάριο και κάντε δύσκολη την ακαταστασία.

Τοποθετήστε ένα φυτό, ένα διακοσμητικό ή μια φωτογραφία με κορνίζα στα πλαϊνά τραπεζάκια σας ή σε διάφορα μέρη που συνηθίζετε να πετάτε τα ρούχα σας (θα βοηθήσει όντως πιστέψτε μας).

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

7 μινιμαλιστικές τάσεις σχεδίασης για το 2024 που ανεβάζουν τη διακόσμηση σε άλλο επίπεδο

HerNews ka

Πόσα πιάτα χρειάζεστε πραγματικά; Βρήκαμε το μυστικό για μια καλά επιμελημένη κουζίνα χωρίς ακαταστασία

HerNews ka

Τα 7 πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία που ανήκουν σε γυναίκες

Her News