HerNews.gr
DECORNEWS

7 μινιμαλιστικές τάσεις σχεδίασης για το 2024 που ανεβάζουν τη διακόσμηση σε άλλο επίπεδο

Όσον αφορά τις μόνιμες τάσεις σχεδιασμού, ο μινιμαλισμός πρέπει να είναι εκεί ψηλά ως ένα από τα πιο δημοφιλή κινήματα στα οποία επιστρέφουν οι σχεδιαστές χρόνο με το χρόνο. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο ότι τα σπίτια μας είναι ένα από τα λίγα καταφύγια από τη γρήγορη φύση της καθημερινής ζωής – και οι σχεδιαστές διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη δημιουργία ηρεμίας στο περιβάλλον μας.

Αλλά ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο μινιμαλισμός παραμένει τόσο ελκυστικός είναι ότι οι σχεδιαστές βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να τον  προσεγγίσουν.

Πειραματιζόμενοι με την υφή, το χρώμα, την κλίμακα και το σχήμα, οι κορυφαίοι δημιουργικοί μας εισήγαγαν σε νέες συναρπαστικές ερμηνείες της τάσης – όλα αυτά παραμένοντας πιστοί στις αρχές του κινήματος.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μινιμαλιστικά σχέδια που ψιθυρίζουν αντί να φωνάζουν», λένε χαρακτηριστικά οι σχεδιαστές.

1. Χαμηλά έπιπλα

Διαμέρισμα ενιαίας διαρρύθμισης με χαμηλό πάγκο/κρεβάτι

Υπάρχει μια χαλαρότητα στα έπιπλα που είναι χαμηλά στο έδαφος και προσαρμόζονται τέλεια σε μινιμαλιστικούς χώρους. Οι καναπέδες, τα κρεβάτια και τα ράφια είναι οι κύριοι υποψήφιοι για αυτήν την προσέγγιση χαμηλού προφίλ. Μπορούν επίσης να έχουν ενισχυτικό αποτέλεσμα σε ένα δωμάτιο – ένα είδος οπτικής ψευδαίσθησης που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για ένα μινιμαλιστικό σχέδιο.

2. Πέτρινα λουτρά

Ζεστό λευκό μπάνιο με πέτρινη ανεξάρτητη μπανιέρα

Ο σχεδιασμός του μπάνιου έχει λάβει μια συναρπαστική νέα τροπή πρόσφατα με την αυξανόμενη δημοτικότητα των πιο ασυνήθιστων υλικών μπάνιου , αλλά είναι η πέτρα που κέρδισε τη μεγαλύτερη εύνοια μεταξύ των μινιμαλιστών σχεδιαστών, χάρη στην ικανότητά της να φέρει στιγμιαία υφή και γήινους τόνους στο χώρο. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε το υλικό σε συνδυασμό με πιο απαλές φόρμες για εύκολη αρμονία

3. Χάρτινα φωτιστικά

Ένα ζεστό μπεζ σαλόνι με μπεζ αρθρωτό καναπέ, μαύρο γυαλιστερό τραπεζάκι σαλονιού και μεγάλου μεγέθους χάρτινο φανάρι

Τα χάρτινα φωτιστικά έχουν ισχυρούς δεσμούς με το ιαπωνικό σχέδιο και τους έχουμε δει να εμφανίζονται πιο συχνά σε σπίτια τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά αυτή η τάση φωτισμού προσφέρεται ιδιαίτερα για μινιμαλιστικά σχέδια.  

4. Ευθείες γραμμές

Τραπεζαρία με γωνιακό τραπέζι από τραβερτίνη και ασπρόμαυρες καρέκλες τραπεζαρίας

Οι καμπυλωτές φόρμες απολαμβάνουν τέτοια δημοτικότητα στους μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους τα τελευταία χρόνια που είναι αναζωογονητικό να βλέπεις γραφικές γραμμές και γωνιακά κομμάτια να επιστρέφουν ως κεντρικά κομμάτια σε έναν χώρο. Ενώ οι καμπύλες μπορεί να είναι χαλαρωτικές και οργανικές, οι ευθείες γραμμές έχουν μια αίσθηση τάξης και δομής που μπορούν να ωφελήσουν ένα μινιμαλιστικό σχέδιο. 

5. Πλακάκια zellige

Πυροβολήθηκε από πόρτα τσέπης στο μπάνιο με ζεστούς λευκούς τοίχους, κρεμασμένο στον τοίχο και δάπεδο από χλωμό τούβλο

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πολλές από τις τάσεις σε αυτήν τη λίστα είναι υλικά – και αυτό γιατί η υφή είναι ένα κρίσιμο στοιχείο ενός επιτυχημένου μινιμαλιστικού σχεδίου. Έτσι, τα πλακάκια zellige έχουν εμφανιστεί στα δάπεδα ορισμένων αρχιτεκτονικών έργων και έργων εσωτερικής διακόσμησης.

6. Γήινο πράσινο

Μινιμαλιστική πράσινη κουζίνα με ξύλινα σκαμπό μπαρ

Τα ζεστά και ουδέτερα χρώματα μπορεί να είναι μια δημοφιλής επιλογή σε μινιμαλιστικά σχέδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το χρώμα αποκλείεται. Στην πραγματικότητα, το γήινο πράσινο έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μεταξύ των σχεδιαστών που χρησιμοποιούν μινιμαλιστικές αρχές στη δουλειά τους.

7. Τοίχοι με υφή

Διάδρομος με τοίχους από ανάγλυφο γύψο με ραβδωτό πάνελ λεπτομέρειας στο κάτω μισό

Οι τοίχοι με γύψο είναι δημοφιλείς εδώ και αρκετό καιρό, αλλά παραμένουν ένας από τους αγαπημένους τρόπους των σχεδιαστών εσωτερικών χώρων να εισάγουν μια απαλότητα σε ένα μινιμαλιστικό σχέδιο. Τώρα, η επόμενη επανάληψη αυτής της τάσης βλέπει σκαλίσματα και καλούπια που χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτόν τον κατά τα άλλα κενό καμβά.

4+1 πράγματα που πρέπει να έχει κάθε είσοδος σπιτιού σύμφωνα με τους σχεδιαστές

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τα πιο συχνά λάθη στην ανακαίνιση μπάνιου που οι ιδιοκτήτες σπιτιού μετανιώνουν πάντα

HerNews ka

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πλύσιμο των νέων ρούχων

HerNews ka

3 οικονομικά διακοσμητικά αντικείμενα που πρέπει να έχεις

Her News b