HerNews.gr
Σχέσεις

Xωρισμός: Οι λόγοι που πρέπει να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου!

Ζεις το δύσκολο κεφάλαιο που ακούει στο όνομα “χωρισμός” και περνάς αρκετά δύσκολες ώρες γιατί θέλεις να είσαι συνέχεια έξω, να τον βρίζεις με τις φίλες σου και όλα τα συναφή! 

Δεν αντέχεις να είσαι στο σπίτι, γιατί όλα τον θυμίζουν παλιά και αγαπημένα. Δε μπορείς να αποδεχθείς την κατάσταση. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, ειλικρινά. Ωστόσο, αυτό που δεν γνώριζες είναι πως οφείλεις στον εαυτό σου να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου.  Ποιοι είναι οι λόγοι; 

Αρχικά χρειάζεται να πάρεις χρόνο να συνειδητοποιήσεις τι έγινε. Όταν “φεύγει” έτσι ένας σημαντικός άνθρωπος από τη ζωή σου, σίγουρα βιώνεις ένα πρώτο σοκ. Έχασες το σημαντικό σου και είναι φυσιολογικό να μείνεις μόνη να επεξεργαστείς το τι συνέβη.

Επίσης, έχεις χάσει ένα κομμάτι του εαυτού σου, γιατί και ο χωρισμός είναι μια μικρή απώλεια. Πώς θα ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και θα βρεις τον εαυτό σου αν δεν περάσεις χρόνο μαζί του; Kάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και που σε κάνουν χαρούμενη.

Μην ξεχνάς πως όλες περνάμε μια φάση και ο χωρισμός μας κάνει να έχουμε ανάγκη που ένα διάλειμμα από το dating. Λέμε λοιπόν “όχι” στις σχέσεις “rebound”. Η μοναδική κατάληξη είναι πως θα αναζητάς τον πρώην. Θα θεωρείς πως κανείς δεν είναι ικανός σαν αυτόν για να τον αναπλήρώσει.

Όσο επώδυνο και αν φαντάζει, πρέπει να θρηνήσεις για να ξεπεράσεις. Πρόσφατα άκουσα τη φράση ότι “χρειάζεται να είσαι στο σκοτάδι για να βγεις στο φως”. Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω.

Όλα στη ζωή χρειάζονται χρόνο για να δουλέψουν. Εμπιστεύσου τη ζωή, εκείνη μόνο ξέρει.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Η απόσταση δυναμώνει τα συναισθήματα ή μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται; Oι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Her News

Αγκαλιές: Με αυτούς τους τρόπους μπορούν να βελτιώσουν την σχέση σας

Her News b

Γιατί ένας δεύτερος γάμος είναι πιο πιθανό να αποτύχει;

Her News