HerNews.gr
Σχέσεις

Γιατί ένας δεύτερος γάμος είναι πιο πιθανό να αποτύχει;

Οι στατιστικές δείχνουν ότι ένας δεύτερος γάμος σε ποσοστό 67%  θα καταλήξει σε διαζύγιο, ενώ για τον πρώτο γάμο το ποσοστό είναι 50%.

Αλλά, γιατί συμβαίνει αυτό; Θα νόμιζε κανείς ότι κάποιος θα γινόταν «καλύτερος» στο όλο θέμα του γάμου με περισσότερη εξάσκηση. Σίγουρα η νύφη και ο γαμπρός σκέφτονται και οι δύο: «Αυτή τη φορά το κατάλαβα σωστά. Έτσι είναι ο πραγματικός έρωτας κι αυτός ο γάμος θα νικήσει όλες τις πιθανότητες».

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο δεύτερος γάμος καταλήγει σε διαζύγιο.

Εάν σκέφτεστε να ξαναπαντρευτείτε, καλό είναι να γνωρίζετε αυτά τα εμπόδια. Κι όταν κι αν βρεθείτε απέναντι σε κάποιον, να ξέρετε ότι με υπομονή, κατανόηση, επικοινωνία κι αγάπη, μπορείτε να τα ξεπεράσετε!

Γιατί ο δεύτερος γάμος καταλήγει σε διαζύγιο;

Αν κάποιος έχει περάσει από διαζύγιο μια φορά στο παρελθόν και ξέρει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα ​​από αυτήν την τραγική δοκιμασία που αλλάζει τη ζωή του, τότε ίσως φοβάται λιγότερο να το ξαναζήσει. Η σκέψη μπορεί να είναι «Το έκανα μια φορά, έζησα να πω την ιστορία και μπορώ να το κάνω ξανά». Μπορεί επίσης να είναι πιο διατεθειμένοι να τρέξουν μακριά με το πρώτο πρόβλημα που θα εμφανιστεί στη σχέση. Άρα, δεν είναι ότι κάποιος γίνεται καλύτερος στον γάμο, είναι ότι γίνεται καλύτερος στο διαζύγιο με κάθε γάμο.

Επίσης έχοντας περάσει από μια τρομακτική συναισθηματική εμπειρία, κάποιος μπορεί να είναι επιφυλακτικός. Δεν είναι εύκολο να ανοίξει πλήρως την καρδιά του σε μια νέα αγάπη. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι έχει τελειώσει το διαζύγιό του, αλλά βαθιά μέσα του, σε υποσυνείδητο επίπεδο, οι πληγές του είναι ακόμα ανοιχτές.

Το να κουβαλάει κανείς τις ίδιες συναισθηματικές αποσκευές και τον πόνο από τη μια σχέση στην άλλη δηλητηριάζει μια νέα σχέση. Μερικές φορές οι διαζευγμένοι βολεύονται στην ανεξαρτησία τους, ειδικά αν έχουν χωρίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γάμος: 6 απλές συνήθειες για συζυγική ευτυχία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 tips για να φλερτάρεις με αυτοπεποίθηση και απόλυτη σιγουριά

Her News b

Τι δεν πρέπει να πεις στον νυν σου για τον πρώην

Her News b

Έρευνα έδειξε πως ο τόνος της φωνής επηρεάζει τη διάρκεια της σχέσης

HerNewskl