HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις: Το να είσαι single μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένη από ποτέ

Όλο και περισσότερες γυναίκες είναι single για έναν απλό λόγο: Θέλουν να είναι.

Δεν έχουν θέματα οικειότητας, δεν είναι εγωίστριες και δεν είναι single γιατί δεν μπορούν να βρουν σύντροφο. Είναι μια σκόπιμη επιλογή.

Ενώ πολλοί μπορεί να εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το να είσαι ελεύθερος είναι συνώνυμο της απομόνωσης και ότι ο μόνος δρόμος προς την ευτυχία είναι ο γάμος, η έρευνες έχουν άλλη άποψη.

Οι κοινωνικοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι έχουν περισσότερες κοινωνικές σχέσεις και συμμετέχουν περισσότερο σε διάφορες δραστηριότητες τους από τους παντρεμένους συναδέλφους τους.

Είναι επίσης πιο πιθανό να κοινωνικοποιηθούν με γείτονες και φίλους και να προσεγγίσουν όσους βρίσκονται στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Με άλλα λόγια, είναι γενναιόδωροι και χαρούμενοι.

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι είναι επίσης πιο υγιείς από τους συνομηλίκους τους. Γυμνάζονται περισσότερο και είναι σε καλύτερη φόρμα. Εκτός από τη φυσική τους κατάσταση και την ενεργή κοινωνική τους ζωή, οι άγαμοι είναι πιο πιθανό να βιώσουν μια αίσθηση προσωπικής ανάπτυξης και την αίσθηση ότι η ζωή τους είναι μια συνεχής διαδικασία μάθησης και ανακάλυψης.

Υπάρχει ακόμα αυτό το επίμονο στίγμα ότι αν οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι, αυτό οφείλεται στο ότι έχουν κάποιο ελάττωμα στον χαρακτήρα ή είναι πολύ επιλεκτικοί.

Υπάρχει μια τάση να κατηγορούμε αυτούς που είναι μόνοι τους παρά να σεβόμαστε το γεγονός ότι έχουν πάρει την απόφαση να ζήσουν με τους δικούς τους όρους.

Επιπρόσθετα όσοι είναι single είναι πιο πιθανό να έχουν τον χρόνο και την ελευθερία να ασχοληθούν με τον εαυτό τους. Νιώθουν άνετα με το να είναι μόνοι και μαθαίνουν να αντλούν ενέργεια και δύναμη από αυτό, κάτι που είναι δύσκολο να το κάνεις όταν είσαι σε σχέση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Ποια είναι τα 3 πιο κοινά προβλήματα;

Her News b

3 λόγοι που οι εσωστρεφείς χτίζουν πιο δυνατές σχέσεις

HerNews ka

Quiz: Μήπως ο συνάδελφος μου με βλέπει ερωτικά;

Her News b