HerNews.gr
Ελλάδα

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Οι τιμές που ισχύουν ως τις 15 Νοεμβρίου ανά λίστα

Σε ισχύ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου είναι οι νέες λίστες με τα προϊόντα και τις τιμές για το «καλάθι του νοικοκυριού» τις οποίες απέστειλαν στο υπουργείο Ανάπτυξης οι 14 μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της ελληνικής αγοράς, που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

 Οι νέες λίστες αναρτήθηκαν στην ειδική ιστοσελίδα και παρέχουν στους καταναλωτές τις τιμές κάθε προϊόντος ανά σούπερ μάρκετ, μαζί με χρήσιμες ενδείξεις.

Στην ιστοσελίδα (e-katanalotis.gov.gr) η νέα λίστα δίπλα από κάθε προϊόν έχει και μια νέα σήμανση στην οποία καταγράφεται η διακύμανση της τιμής από τις 2 Νοεμβρίου έως και τις 9 Νοεμβρίου, με ισχύ όμως ως και τις 14 του μήνα, όπως ορίζει η σχετική διάταξη.

Δηλαδή, πόσο κόστιζε ένα προϊόν από την συγκεκριμένη λίστα στο «καλάθι του νοικοκυριού»την περασμένη εβδομάδα και πόσο έχει σήμερα, ώστε όλοι οι καταναλωτές να κάνουν εύκολα και άμεσα τη σύγκριση.

Με μία πρώτη ματιά είναι εμφανές ότι η νέα λίστα για το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει μειωμένες τιμές σε ορισμένα προϊόντα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και τις αναρτημένες αρχικές λίστες των σούπερ μάρκετ.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ διατήρησαν τα ίδια προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού» με την προηγούμενη εβδομάδα, σε άλλες περιπτώσεις όμως διατήρησαν τον κωδικό του προϊόντος επιλέγοντας όμως μίας διαφορετική συσκευασία ενώ σε λιγοστές περιπτώσεις πρόσθεσαν και κάποια νέα προϊόντα (επώνυμες μάρκες) σε σχέση με την λίστα από το «καλάθι του νοικοκυριού» της προηγούμενης εβδομάδας.

Η λίστα των σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει τις παρακάτω αλυσίδες και καταστήματα: 

ΑΒ Βασιλόπουλος, Bazaar, Γαλαξίας, efood, efresh.gr, Discount Market, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, Market In, My Market, Σκλαβενίτης, ΣΥΝΚΑ και Χαλκιαδάκης.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πατέρας της Κάρολαιν στην Daily Mail: «Θέλουμε να βαπτιστεί η Λυδία σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, όπως η μητέρα της»

Her News b

Ακρίβεια: «Χρυσή» η χωριάτικη σαλάτα – Μέχρι & 26 ευρώ στα νησιά

HerNews ka

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Πόσο θα διαρκέσουν

Her News