HerNews.gr
Σχέσεις

5 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να φύγετε από μια σχέση

Όλοι ονειρεύονται να βρουν το άλλο τους μισό ή την αδερφή ψυχή τους σε μια σχέση για να νιώσουν “ολοκληρωμένοι”.

Τι γίνεται όμως αν έχετε βρει τον γοητευτικό πρίγκιπα που αναζητάτε αλλά ξαφνικά το παραμύθι μετατρέπεται σε εφιάλτη και η σχέση σας δεν είναι όπως ήταν;

Το  χειρότερο πράγμα από το να είσαι μόνη είναι να είσαι κολλημένη σε μια κακή σχέση. Πώς ξέρετε λοιπόν ότι είναι ώρα να φύγετε;

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν τυφλωθεί από την αγάπη και δεν βλέπουν όλες τις κόκκινες σημαίες να κυματίζουν μπροστά τους. Όταν παραμένετε σε αυτές τις τοξικές καταστάσεις, θέτετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας.

Βάζεις τους στόχους και την αξιοπρέπειά σου σε δεύτερη μοίρα γιατί τίποτα άλλο δεν έχει σημασία από το να έχεις τον σύντροφό σου μαζί σου. Αν μπορούσες μόνο να καταλάβεις ότι το να μείνεις σε πληγώνει περισσότερο από το να φεύγεις, μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στην ζωή σου.

Εδώ είναι πέντε σημάδια ότι ήρθε η ώρα να φύγετε και μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να σπάσετε αυτά τα δεσμά που σας κρατάνε.

1. Μια κακή σχέση μπορεί να περιλαμβάνει απάτη

Εάν ένας ή και οι δύο από εσάς έχετε βγει έξω από τα όρια της σχέσης για να καλύψετε τις ανάγκες σας, είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα. Ενώ μερικοί άνθρωποι βγαίνουν έξω και αναζητούν κάποιον για να καλύψει τις ρομαντικές τους ανάγκες, άλλοι τείνουν να πέφτουν σε αυτές τις σχέσεις τυχαία. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι περισσότερες απάτες δεν αφορούν σεξουαλικές συναντήσεις, αλλά εκεί οδηγεί.

Το να είσαι ειλικρινής είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσετε τον σύντροφό  σας και να του πείτε ότι υποψιάζεστε ότι είναι άπιστος.

Κάποιοι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πράγματα να λειτουργήσουν μετά από μια τέτοια παραβίαση εμπιστοσύνης, αλλά σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία διαζυγίου , περίπου το δεκαπέντε τοις εκατό των σχέσεων τελειώνουν λόγω της απάτης.

2. Μια κακή σχέση μπορεί να περιλαμβάνει φόβο για την ασφάλεια σας

Γιατί η κακοποίηση έχει γίνει συνηθισμένη στις κακές σχέσεις σήμερα; Υπάρχουν τρεις τύποι κακοποίησης και μπορεί να βιώσετε έναν ή όλους αυτούς όταν είστε με έναν τοξικό σύντροφο. Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να υπομείνουν το μαρτύριο ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν, ενώ άλλοι αγαπούν τον εαυτό τους αρκετά ώστε να φύγουν.

Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να δικαιολογείτε τη συμπεριφορά τους και να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας. Εάν πιστεύετε ότι δικαιολογούνται να σας χτυπήσουν ή να σας βλάψουν με οποιονδήποτε τρόπο, χρειάζεστε συμβουλευτική. Αυτή δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά και δεν θα βελτιωθεί. Κάποιος που σε έχει χτυπήσει μια φορά θα σε ξαναχτυπήσει όταν προκύψει η κατάσταση.

3. Μια κακή σχέση μπορεί να σημαίνει ότι είστε τρελοί ο ένας με τον άλλον

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή θα είναι διαφορετικά σύντομα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι χειροτερεύει αντί να γίνεται καλύτερη. Σίγουρα, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε για να προσπαθήσετε να διορθώσετε τα πράγματα, αλλά και οι δύο πρέπει να είστε πρόθυμοι  για να διασφαλίσετε ότι θα συμβεί αλλαγή. Εάν είστε η μόνη που κάνει κάποια υποχώρηση, είναι μεγάλη κόκκινη σημαία ότι αυτή η κακή σχέση δεν θα μετατραπεί σε καλή.

Όταν παραμένετε σε μια κακή σχέση που σας κάνει να αγχώνεστε συνεχώς, επηρεάζει την ψυχική και σωματική σας υγεία. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για τα θέματα και πείτε του ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε άλλο έτσι.

Λάβετε βοήθεια από την οικογένεια ή τους φίλους σας για να μαζέψετε τα πράγματά σας και να φύγετε και να κρατήσετε τον εαυτό σας απασχολημένο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να επιστρέψετε όταν τίποτα δεν έχει επιλυθεί.

4. Η συναισθηματική σύνδεση έχει φύγει σε μια κακή σχέση

Οι σχέσεις που έχουν βαθιά συναισθηματική σύνδεση είναι αυτές που υπάρχουν σε ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να πάρουν μια τροπή και η κάποτε βαθιά σύνδεση μπορεί να χαλάσει.

Δεν σημαίνει ότι είναι πάντα φρικτές. Όμως είναι κακή σχέση γιατί δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες σας.

Είναι δύσκολο να αποκαταστήσετε μια συναισθηματική σύνδεση αφού φύγει. Εάν είστε έτοιμοι να φύγετε, δοκιμάστε να ξεκινήσετε το ταξίδι με θετικές επιβεβαιώσεις. Το να μιλάτε θετικά στον εαυτό σας θα σας δώσει την ψυχική ώθηση που χρειάζεστε για να κάνετε τέτοιες αλλαγές στη ζωή σας.

5. Δεν τον αγαπάς πια

Ο νούμερο ένα λόγος που πρέπει να μείνετε με κάποιον δεν είναι λόγω των οικονομικών ή των παιδιών, αλλά της αγάπης. Αν δεν αγαπάς πια τον σύντροφό σου, δεν κάνεις χάρη ούτε σε αυτόν ούτε στον εαυτό σου με το να μένεις.

Σίγουρα, μπορεί να συγκατοικείτε  και να μην υπάρχουν καυγάδες ή άλλες τοξικές συμπεριφορές για να αναφέρετε. Απλώς δεν αγαπάτε ο ένας τον άλλον πια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Διακοπές με τη σχέση μας: Τι να προσέξουμε για να αποφύγουμε τις εντάσεις

HerNews ka

Γάμος: 6 απλές συνήθειες για συζυγική ευτυχία

Her News

Πως το μαγείρεμα μαζί με τον σύντροφό σου μπορεί να ενισχύσει τη σχέση σας

HerNews ka