HerNews.gr
Σχέσεις

Διακοπές με τη σχέση μας: Τι να προσέξουμε για να αποφύγουμε τις εντάσεις

Η ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου, εξηγεί τι πρέπει να προσέξει ένα ζευγάρι τις ημέρες των διακοπών για να αποφύγει τις εντάσεις ακόμα και τον χωρισμό.

Η Αγγελική Καβαλλιεράτου, αναφέρει πως σε μια συντροφική σχέση υπάρχουν παράγοντες τους οποίους εάν δεν φροντίσει το ζευγάρι ενδέχεται να διαταραχθεί.

«Εάν σκεφτείτε την πρώτη περίοδο της σχέσης σας, θα δείτε πως αυτό που συνέβαινε είναι πως λειτουργούσαν όλα λίγο πιο εύκολα. Ενώ το ζητούμενο είναι ο χρόνος με τον άνθρωπό μας, όταν υπάρχει, ίσως να μην μπορούμε να το διαχειριστούμε και να οδηγούμαστε σε εντάσεις».

Σύμφωνα με την ειδικό, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως οι διακοπές χρειάζεται να λειτουργήσουν ως στιγμές χαλάρωσης και αποφόρτισης για το ζευγάρι.

«Ακούστε την πλευρά του συντρόφου σας εκφράστε ανάλογα κι εσείς την δική σας. Εάν εντοπίσετε να έχετε ένταση είναι προτιμότερο να αναβάλλεται αυτή τη συζήτηση για κάποια άλλη στιγμή».

Όπως αναφέρει είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε χρόνο στο να συνυπάρξουμε με ανάλαφρες στιγμές, όπως όταν είχαμε πρωτογνωριστεί.

«Μη φοβάστε τη σιωπή. Μπορεί να έχετε την ανάγκη να περάσετε διαφορετικά τον χρόνο σας. Προσπαθήστε οι διακοπές να έχουν ως επίκεντρο εσάς. Εκφράστε όμορφα συναισθήματα ο ένας προς τον άλλον».

Αγγελική Καβαλλιεράτου  αναφέρει πως θα πρέπει να σκεφτούμε όσα έχουμε ανάγκη από τον άνθρωπό μας και στη συνέχεια να τα δώσουμε εμείς σε εκείνον.

«Έτσι δημιουργείτε έναν τρόπο αλληλεπίδρασης».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μοίρασε τις δουλειές του σπιτιού με τον σύντροφό σου, χωρίς να μείνει κάποιος παραπονεμένος

Her News

Μήπως σκέφτεται να σε απατήσει;

Her News

Πότε σβήνει ο έρωτας στη σχέση; Και τι ακολουθεί μόλις τελειώσει;

Her News